Maailman rikkain urheilija on todellinen yllätys

Jo kauan ollaan oltu sitä mieltä, että Michael Jordan on eniten urallaan tienannut urheilija. Kun perspektiiviä venytetään, niin tämä ei olekaan totta.

Kun urheilijoiden palkoista puhutaan, niin Ronaldo ei oo mittään, LeBron James ei oo mittään, Leo Messi ei oo mittään, Lewis Hamilton tai Roger Federer ei oo mittään. Kaikkien aikojen aivan ylivoimainen urheilijoiden palkkakuningas on Antiikin Rooman vaunukuski Gaius Appuleius Diocles. Lamecus -nimellä tunnettu kuski eli vuosina 104-146.

Nykyajan urheilijoista koripalloilija Michael Jordan on urallaan ehtinyt tienata eniten. Jordanin palkkiot ja sponsorisopimukset toivat miehelle yhteensä 1,7 miljardia dollaria. Lamecus ajoi urallaan 4257 kisaa, ja voitti niistä 1462. Hänen palkkionsa voitoista oli Michiganin yliopiston David Stone Potterin mukaan 35 863 120 sesteriusta.

Sesteriusten suora kääntäminen nykytaaloiksi ja nykyeuroiksi on hankala yhtälö, mutta Chicagon yliopiston professorin Peter Struckin mukaan Lamecuksen sesteriuskasa olisi nykyrahassa noin 15 miljardia dollaria. Vaihtokurssi on määritelty valuutan ostovoiman mukaan. Lamecuksella oli niin paljon rahaa, että hän olisi voinut ruokkia koko Rooman kaupungin yhden vuoden ajan, tai hän olisi voinut rahoittaa koko Rooman armeijan pariksi kuukaudeksi.

Joten… In Your Face, Michael Jordan!!!!

Videolla Forbesin lista maailman eniten fyrkkaa tehneistä urheilijoista ….paitsi, että lista on väärin, kärkinimi puuttuu.