MacKinnon syttyi Duchene kauppojen jälkeen

MacKinnon on Coloradossa entistä kirkkaampi

Jotkut saattavat huomata ylläolevasta kuvasta ivallisen yhteyden vallitsevaan tilanteeseen. Nathan MacKinnon on kirkastunut ja Matt Duchene on jäänyt varjoon – niinkuin kuvassa kamera on tarkentanut MacKinnoniin.

Entinen Colorado kapteeni, nykyinen GM Joe Sakic on saanut ilokseen huomata varakapteeninsa Nathan MacKinnonin alkaneen pelata uransa parasta kiekkoa heti, kun Duchene lähti kolmen suunnan kaupassa.

”Natedogin” otteista huomasi heti kauppojen jälkeen huiman parannuksen, kun siirto tehtiin 5. marraskuuta. Kauppojen jälkeen Mack on tehtaillut 19 ottelussa uskomattomat tehot 26. Se on kaksi enemmän kuin Connor McDavid samalla ajanjaksolla. Samassa ajassa ainoastaan St. Louis Bluesin Brayden Schenn on tehnyt 13 maalia, joka on yksi enemmän kuin Nathanilla.

Numeroista on helppo huomata huikea parannus:

Ennen siirtoa Siirron jälkeen
12 Pelatut ottelut 19
3 Maalit 12
10 Pisteet 26
5 Power-play Pisteet 8
1 Voittomaalit 3
18:04 Kesk. peliaika 20:57
2.25 Kesk. laukaukset 3.7

 

MacKinnonin jääaika on kasvanut keskimäärin kolme minuuttia ja hän laukoo 1,5 kertaa enemmän ottelua kohden. Laukausten laatu on myös kasvanut, sillä maaliin asti on mennyt yhdeksän kiekkoa enemmän kuin ennen siirtoa.

MacKinnonia pidettiin ikäryhmänsä lupaavimpana pelaajana, ja vuonna 2013 Colorado Avalanche varasikin hänet ensimmäisenä. Häntä ollaan verrattu toiseen Nova Scotianista kotoisin olevaan pelaajaan Sidney Crosbyyn. Kädet ovat ainakin samaa luokkaa:

Niin ikään Ottawa Senatorsissa pelaava Matt Duchene on tehnyt 17 otteluun ainoastaan kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä. +- tilastokin on pakkasella lukemalla -8.