Manchester City ja Tottenham maailman kalleimpia futisseuroja

CEIS on taas laittanut maailman futarit arvojärjestykseen. Se on yllätys, että Tottenham on maailman toiseksi arvokkain futisseura, kiitos Kanen ja Allin.

Barcelona tai Real Madrid ei ole maailman arvokkain jalkapalloseura. Tutkimusryhmä CEIS on jälleen julkistanut tilastonsa jalkapalloilijoiden arvosta. Arvonmäärityksessä on mukana pelaajien taitojen lisäksi muun muassa ikä, sopimustilanne, pelipaikka ja menestys.

CEIS:n mukaan maailman arvokkain jalkapalloseura on Manchester City, jonka pelaajien yhteenlaskettu arvo on 1.19 miljardia euroa. Kakkosena listassa on yllättäen Tottenham, jonka joukkueen euroarvo on 1.17 miljardia. Seuraavina listassa tulevat Barcelona, Chelsea, Manchester United, Real Madrid ja Liverpool. Neymarin PSG on listassa vsata sijalla kahdeksan, ja Saksan suurseura Bayern Munchen sijalla 13. Bayernin arvo ei ole CEIS:n mukaan kuin hieman yli puolet Tottenhamin arvosta.

Manchester Cityllä on CEIS:n mukaan neljä pelaajaa, joiden arvo on yli 100 miljoonaa euroa. Ykkönen on Kevin de Bruyne, jonka arvoksi CEIS listaa 145 miljoonaa euroa. Muut yli sadan euron City -pelaajat ovat Leroy Sane, Raheem Sterling ja Gabriel Jesus.

Tottenhamin maalitykki Harry Kane on CEIS:n mukaan Vaioliigan kallein pelaaja, arvo on peräti 185.6 miljoonaa euroa. Mainio keskikentän nuorukainen Dele Alli on lähellä Kanen arvoa 181.7 miljoonan euron hinnallaan. Christian Eriksenin arvo on sitten vajaat kaksi kolmasosaa Allin arvosta, joten kyllä Spursin sijoitus CEIS:n listalla on hyvin paljon kaksikon Kane ja Alli varassa.

Barcelonan pelaajisa CEIS on arvottanut Luis Suarezin Leo Messiä arvokkaammaksi. Suarezin hinta on 134 miljoonaa euroa ja Messin 117.3 miljoonaa euroa.

Valioliigan pelaajista Manchester Unitedin Romelu Lukaku on vielä huomattavan arvokas CEIS:n listoilla. Lukaku on arvokkaampi kuin esimerkiksi Barcan Suarez, Chelsea kallein mies Hazard tai Real Madridin Cristiano Ronaldo.

PSG:n joukkueesta taas kukaan ei ole lähelläkään Neymarin arvoa. CEIS:n listoilla Neymarin arvo on melkein neljännes koko PSG:n joukkueen arvosta. Neymarille CEIS lätkäisee 218 euron hintalapun, ja koko PSG:n joukkueelle 864 euron hinnan.