Manchester City ostaa Laporten

Pep Guardiola on valmis maksamaan 65 miljoonaa euroa nuoresta ranskalaistopparista Laportesta. Nuori mies on tulevaisuuden tähtipelaaja.

Manchester City FC logo

Tammikuussa tehdään vielä isoja pelaajakauppoja. Goal.com uutisoi, että Manchester City aikoo maksaa 65 miljoonaa euroa Athletic Bilbaon ranskalaisesta topparista Aymeric Laportesta. Laporte on jo ilmoittanut seuralleen, että hän haluaa vaihtaa maisemaa tammikuussa. Laporten sopimuksessa on 65 miljoonan euron purkupykälä, ja tämän City on valmis maksamaan.

Goal.comin mukaan Laporten siirto lähtee keskiviikkona liikkeelle vauhdikkaasti. Laporte oli jo kesällä 2016 ollut hyvin lähellä siirtoa Manchester Cityyn, mutta tuolloin hän Cityn suureksi harmiksi vetäytyi viime hetkillä. City on ilmeisesti niin halukas saamaan Laporten, että se ei edes aio tinkiä hinnasta.

 

Laporte on tulevaisuuden suurpelaajia. 23-vuotias toppari allekirjoitti sopimuksen Athletic Bilbaon kanssa jo 16-vuotiaana. Laporte on vuoden 2012 jälkeen pelannut Athleticolle 161 ottelua, ja jo pitkään hän on ollut joukkueen avainpelaajia.

Laporte on myös käynyt läpi Ranskan ikäkausimaajoukkueet. Hän on pelannut otteluita jokaisessa nuorisomaajoukkueessa. Kesällä 2016 Laporte aloitti prosessin, joka olisi tehnyt hänet pelikelpoiseksi Espanjan maajoukkueessa. Hyvin pian tämän jälkeen Laporte kutsuttiin pelaamaan MM-karsintoja Ranskan maajoukkueessa,ja tähän tyssäsi Laporten pyrkimykset hakea Espanjan kansalaisuutta. Lopulta Laporte ei pelannut Ranskan paidassa MM-karsintaotteluita. Hän saattaa kyllä hyvinkin olla mukana Venäjän MM-kisoissa.

Manchester City havittelee tammikuussa muitakin pelaajia kuin Laportea. Sanchez -kaupat menivät sivu suun, mutta Shaktar Donetskin keskikenttäpelaaja Fred olisi seuraavana listalla.