Manchester Cityllä alkamassa alamäki?

Manchester City meinasi hävitä Crystal Palacelle, de Bruyne ja Gabriel Jesus loukkaantuivat - alamäen merkkejä?

Nytkö alkoi Manchester Cityn alamäki? Cityn loistava 18 Valioliigan voitto-ottelun putki katkesi Crystal Palacen vieraana maalittomaan tasapeliin. Cityn kauden ensimmäinen häviökin oli todella lähellä. Crystal Palace sai aivan ottelun lopussa yliajalla rangastuspotkun, jonka kuitenkin Palacen Milivojevic laukoi City -veskari Edersonin syliin.

Pep Guardiolan Manchester City sai muitakin huolia Palace -ottelussa. Joukkueen keskikentän ehdoton ykkösmies, ja syyskaudella yksi Valioliigan parhaista pelaajista, belgialainen Kevin de Bruyne loukkaantui pahasti. De Bruyne jätti kentän paareilla, kun Palacen Jason Puncheon teloi hänet todella kovaa nurmen pintaan. Pieni ihme, että de Bruyne selvisi rumasta taklauksestaan vain keltaisella kortilla.

De Bruyne sai taklauksen jälkeen polvituen jalkaansa. Manageri Guardiola sanoi ottelun jälkeen, että hänellä ei ole tietoa kuinka pian de Bruyne on taas pelikunnossa. Huomisen Watford -ottelu varmasti jää belgialaiselta väliin. Jos polvesta löytyy pahempaakin vammaa, niin huilia voi de Bruynelle tulla ainakin jokunen viikko.

Manchester Cityn brassikärki Gabriel Jesuskin loukkaantui Palace-ottelussa. Jesus putosi nurmen pintaan hieman huonossa asennossa, ja tämän iskun vuoksi nuori brassi joutui kyyneleet silmissä jättämään kentän jo 23 minuutin jälkeen. Pep Guardiola arveli ottelun jälkeen, että Gabriel Jesus saattaisi olla sivussa jopa muutaman kuukauden.

Gabriel Jesus oli myös viime kaudella epäonnea loukkaantumisten kanssa. Hän oli sivussa melkein kolme kuukautta. Tällä kaudella Gabriel Jesus on tehnyt 12 maalia Citylle.

Valioliigan rankka talviohjelma alkaa tuntua Cityn joukkueessa. Aikaisemmin jo Vincent Kompany – yllätys, yllätys -sekä David Silva ovat joutuneet sairastuvalle. Toppari John Stones taas on palailemassa harjoituksiin.

Jos City on nyt kompastelemassa, niin vastaanpelaaminen on vedonlyöjille tuottoisaa.Cityn vastustajat ja tasapelit saavat varmasti koko loppukauden kovia kertoimia. Huomisen Watford -ottelun jälkeen City kohtaa ensi viikonloppuna FA Cupissa Burnleyn, sitten seuraavaksi Liigacupissa Bristol Cityn ja tämän perään Valioliigassa Liverpoolin ja Newcastlen.

Tässä videolla Puncheonin viikate niittää de Bruynen: