Manchester Cityn pelikielto kumottiin

UEFA langetti Manchester Citylle ensin kahden vuoden pelikiellon UEFA:n sarjoihin. City valitti tuomiosta, ja nyt CAS kumosi kiellon.

UEFA CAS Valioliiga

Manchester City saa osallistua ensi kauden Mestareiden liigaan. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on hylännyt UEFA:n Manchester Citylle antaman kahden vuoden kilpailukiellon UEFA:n turnauksiin.

UEFA antoi helmikuussa Citylle kilpailukiellon, koska se katsoi joukkueen rikkoneen taloudellisen reilun pelin sääntöjä. UEFA ilmoitti Cityn vääristelleen sponsorirahojaan vuosina 2012-2016, jotta se ei jäisi kiinni sääntörikkomuksesta.

Kilpailukiellon lisäksi UEFA antoi Citylle 30 miljoonan euron sakot. City valittu UEFA:n tuomiosta CAS:lle, ja pelikielto peruttiin sekä sakko pienennettiin kymmeneen miljoonaan euroon.

UEFA:n fair play -säännöillä pyritään pitämään seurat kurissa, että kukaan ei eläisi yli varojensa pikavoittojen perässä. Sääntöjen mukaan seurojen pitää pystyä kattamaan menot omilla tuloillaan, eivätkä omistajat saa kaataa pohjattomista lompakoistaan lisää rahaa seurojen kassaan.

City aloittaa pelaajaostot

UEFA alkoi tutkia Manchester Cityn taloutta saksalaisen Der Spiegel -lehden artikkelin perusteella. City on kiistänyt tehneensä rikoksia. CAS:n päätöksen mukaan City ei ole peitellyt tulojaan, mutta se ei myöskään ole ollut kunnon yhteistyössä UEFA:n kanssa.

Kahden vuoden pelikielto olisi ollut Citylle kova kolaus niin talouspuolella kuin myös pelaajahankintojen kannalta. Mestareiden liiga on hyvin rahakas sarja, ja huippupelaajia on hankala haalia, jos tarjolla ei ole UCL -matseja.

Nyt kun Cityllä taas hommat sujuvat, ja ensi kauden Mestareiden liiga on varmistettu, niin samalla The Guardian uutisoi, että Pep Guardiolalle ollaan antamassa 150 miljoonan punnan kassa siirtomarkkinoille.

Uutisen mukaan Guardiola haluaisi vahvistaa ensisijaisesti joukkueen puolustusta. Bayern Munchenin David Alaba sekä Napolin Kalidou Koulibaly olisivat ilmeisesti Cityn ykköskohteen. Uuden hyökkääjänkin joukkue tarvitsee, koska Sergio Aguero saattaisi vuoden päästä lähteä Citystä ilmaisella siirrolla.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia