Manchesterin huimat paikalliset

Manchesterin joukkueet ovat tällä vuosituhannella pelanneet huimia paikalliskamppailuja, ja Old Trafford on nähnyt niistä muutaman todella loistavan.

Manchesterin paikallisottelussa Cityn vaaleansiniset vastaan Unitedin punaiset on tällä vuosituhannella pelattu monta hienoa ja maalirikasta ottelua. Unitedin Old Traffordilla pelataan Manchesterin derby joulukuun kymmenentenä, ja lämmittelyksi voisi muistella aikaisempia 2000-luvun United vs City -otteluita Manchesterin Theatre of Dreamsilla.

Huhtikuu 2015, van Gaalin hetki

Huhtikuussa 2015 Old Traffordilla pelattiin ottelu, joka oli yksi harvoja valopilkkuja Louis van Gaalin ManU -manageriuralla. Cityn Sergio Aguero teki ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin, mutta siinä välissä United teki neljä – maalintekijöinä Ashley Young, Marouane Fellaini, Juan Mata ja Chris Smalling.

Ottelu oli Citylle kahdeksas tappio 14 pelissä, ja samalla joukkueen managerin Manuel Pellegrinin niskassa paineet kasautuivat. Lopulta keväällä 2015 City voitti jäljellä olleet kuusi otteluaan, ja Pellegrinikin sai jatkaa hommassaan aina kesään 2016.

Lokakuu 2011, vuosisadan selkäsauna

Lokakuussa 2011 United sai Old Traffordilla kovan selkäsaunan, City voitti peräti 6-1. Tulos oli Unitedin suurin kotitappio sitten helmikuun 1955. United oli kaudella 2011-2012 Valioliigan puolustava mestari, mutta City pisti punapaitaiset ottelussa tyystin palasiksi, ja samalla Roberto Mancinin manageroima City nousi Valioliigan kärkeen viiden pisteen etumatkalla.

Super-Mario Balotelli oli noina aikoina Valioliigassa kohuttu ja juhlittu sankari. Hän oli vain muutamaa päivää aikaisemmin ollut otsikoissa saatuaan kotonaan aikaan tulipalon ampumalla ilotulitusrakentteja talonsa kylpyhuoneen ikkunasta. Ja kun Balotelli paukautti maali Unitedia vastaan, hän nosti pelipaitaa paljastaen alla teepaidan, jossa luki ”Why always me?”

Ottelun jälkeen Unitedin manageri Sir Alex Ferguson oli sitä mieltä, että ManU oli 40 minuutin ajan ollut parempi joukkue.

”Loppuvihellyksen jälkeen annoin pelaajien ymmärtää, että he olivat häpäisseet itsensä”, kertoi myöhemmin elämäkerrassaan ”hiustenkuivain” -palautteesta kuuluisa skotti.

Syyskuu 2009, Owenin voittomaali

Syyskuussa 2009 United ja City pelasivat Old Traffordilla jännittävän, huiman ottelun, jonka kotijoukkue United lopulta voitti 4-3. Ottelun alla jännitys oli korkealla sillä argentiinalainen tähtipelaaja Carlos Tevez oli kesällä vaihtanut Unitedista juuri periviholliseen Cityyn. Noihin aikoihin vuosikymmenet pikkuveljen asemassa Manchesterissa ollut City alkoi todenteolla uhata Unitedia.

United meni syksyn 2009 ottelussa kolme kertaa johtoon, ja joka kerta City nousi tasoihin. Wayne Rooney teki ensimmäinen, ja Gareth Barry tasoitti. Sitten Unitedin Fletcher osui ja Cityn Bellamy tasoitti. Skotlannin maajoukkueen Fletcher teki toisen maalinsa, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia, ja taas City tuli rinnalle. Craig Bellamy tasoitti uudestaan 90. peliminuutilla. Lopulliset lukemat paukautti Unitedin Michael Owen, kun yliaikaa oli pelattu jo viitisen minuuttia. Ja kun Sir Alex oli hyvin tyytyväinen.

Alla video Cityn 6-1 -voitosta: