Maradonan kunniaksi: uusi nimi stadionille ja kymppipaidat jäihin

60 -vuotiaana kuolleen Diego Maradonan muistolle ollaan ehdotettu uutta nimeä Napolin stadionille ja kymppipaidan jäädyttämistä kaikkialla maailmassa.

diego armando maradona

Diego Maradona kuoli, mutta legenda elää. Maradonan kunniaksi tullaan varmasti pystyttämään useampikin patsas, mutta muitakin ikuisia muistomerkkejä ollaan suunnittelemassa.

Napolin Serie A -seuran presidentti Aurelio de Laurentiis on ehdottanut, että Napolin stadion nimettäisiin San Paolo-Diego Armando Maradona -stadioniksi.

Marseillen futisseuran portugalilainen manageri Andre Villas-Boas on taas ehdottanut, että FIFA jäädyttäisi Maradonan pelinumeron 10 ikuisiksi ajoiksi, eikä kukaan enää koskaan pelaisi kymppipaidalla.

Maradona pelasi Napolissa vuodet 1984-1991, ja hän nosti seuran surkeudesta huipulle. Keväällä 1983 Napoli oli Serie A:ssa vasta sijalla 12, mutta Maradonan kanssa seura voitti Serie A:n kaksi kertaa sekä kerran Italian cupin ja kerran UEFA -cupin. Maradona teki Napolissa 188 ottelussa 81 maalia.

Napoli ei ollut voittanut Serie A:ta ennen Maradonaa, eikä se ole voittanut Maradonan jälkeen. Maradona on napolilaisille futisfaneille jumalten tasolla.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Fanit Napolin ja Boca Juniorsin stadionilla

Napolin pormestari Luigi De Magistris on jo ehtinyt kannattaa seurapresidentin ehdotusta.

”Olemme jo laittaneet ehdotuksen kasaan tänä aamuna. Otimme ensimmäiset askeleet, että Napolin stadion voidaan omistaa Maradonalle. Se on nopea prosessi, kun on näin kova tahto, niin ei sitä mikään pidättele”, pormestari De Magistris sanoi.

Andre Villas-Boasin ehdotus Maradonan kymppipaidan jäädyttämisestä olisi ennenäkemätön kunnianosoitus. Kymppipaidassa ovat pelanneet ennen Maradonaa ja hänen jälkeensä muun muassa Pele, Messi, Zidane, Platini, Litmanen ja Ronaldinho.

”Se olisi paras kunnianosoitus, jonka voisimme Maradonalle tehdä. Tämä on valtava menetys koko jalkapalloilevalle maailmalle”, Villas-Boas sanoi keskiviikko-iltana.

Kun uutinen Maradonan kuolemasta levisi maailmalle, fanit Napolissa kokoontuivat kaupungin stadionille. Stadion valaistiin Maradonan kunniaksi.

Maradonan entisen seuran, argentiinalaisen Boca Juniorsin stadionille tuotiin myös kukkia. Osa argentiinalaisista faneista kokoontui Maradonan kotiseudulle San Andresiin.

Keskiviikon Mestareiden liigan otteluissa pidettiin minuutin hiljaisuus Maradonalle. Sama pidetään torstaina Napolin Eurooppa-liigan matsissa Rijekaa vastaan.