Markkasen kausi paketissa, tulevaisuudessa tähtirooli

Lauri Markkanen pelasi rookie -kaudellaan 68 ottelua, pistekeskiarvo 15.2, levyrikeskiarvo 7.5 ja kolmosia upposi kauden aikana 145.

Lauri Markkasen ja Chicago Bullsin NBA -kausi on paketissa. Joukkueen viimeinen ottelu oli kotipeli Detroit Pistonsia vastaan. Kumpikin joukkueista pelasi vahvasti kakkosmiehistöllä, ja Detroit vei voiton merkityksettömässä ottelussa selvästi 119-87. Lauri Markkasen saldo viimeisessä ottelussa oli 20 pistettä ja kahdeksan levypalloa reilussa 21 minuutissa.

Lauri Markkanen tulokaskausi oli menestys. Hän nousi heti joukkueensa suurimmaksi tähdeksi. Markkanen on Bullsin jälleenrakennusvaiheen ykkösmies. Ennen kautta Markkasta epäiltiin milloin pehmeäksi eurooppalaksi, milloin yhden tempun pelaajaksi. Pikku hiljaa Markkasen varaamista kritisoineet käänsivät jokainen kelkkansa.

Markkasen tilastolukemat kaudelta olivat mainiot. Hän teki 1033 pistettä ja otti 508 levypalloa. Markkanen oli vasta neljäs Chicagon pelaaja, joka saa tulokaskaudella kasaan lukemat 1000 ja 500. Kolme muuta ovat Dave Greenwood, Elton Brand sekä tietenkin Michael Jordan.

 

1000 pistettä ja 500 levypalloa rookie -kaudella on harvinainen saavutus. Vuoden 1979 jälkeen 108 pelaajaa on pystynyt vastaavaan, ja listassa on NBA:n legendoja. Michael Jordanin lisäksi saman saldon on saanut muun muassa Larry Bird, Magic Johnson ja Hakeem Olajuwon.

Markkasella on kuitenkin jotain, mitä takavuosien pitkillä NBA -pelaajilla ei ollut. Hän on erinomainen kolmen pisteen takaa. NBA-asiatuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että tulevaisuuden pelaaja on pitkä, urheilullinen, monipuolinen, ja hyvä kolmosten heittäjä. Markkanen on tätä kaikkea.

Ennen Markkasta kukaan 1000 pistettä ja 500 levypalloa saalistaneesta rookie -pelaajasta ei ollut heittänyt kauden aikana 110 kolmosta. Markkasen kauden saldoksi tuli 145 kolmen pisteen heittoa. Ja kun vertaa Markkasen saldoa 1000/500/140 kolmosta koko liigaan, niin vain kaksi pelaaja pystyi samaan, LeBron James ja Dario Saric.

Lauri Markkasen paras ottelu tulokaskaudella oli legendaarisessa Madison Square GardenissaNew York Knicksiä vastaan. Markkanen pelasi latvialaista tähteä Kristaps Porziņģisia vastaan, ja teki kovalla prosentilla 33 pistettä ja otti kymmenen levypalloa.