Mestareiden liiga jatkuu, suosikkina Manchester City

Mestareiden liigan pudotuspelit alkavat. Suosikit ovat vanhoja tuttuja pienin vivahtein, Guardiolan City on noussut kärkeen ja Real Madrid on notkahtanut

Mestareiden liigan pudotuspelit lähtevät käyntiin. Suosikit ovat vanhoja tuttuja. Unibetin listoilla tämän kevään suurin voittajasuosikki on tällä kertaa englantilaisjoukkue. Manchester City on viimein noussut maanosan avostetuimmat asemaan, Unibet antaa Pep Guardiolan ryhmälle mestaruuskertoimen 4.50. PSG ja Bayern Munchen saavat kertoimiksi 6.00, Barcelonan mestaruuskerroin on 6.50. Kolme mestaruutta viimeisen neljän kauden aikana voittanut Real Madrid on alamaissa, ja saa mestaruuskertoimeksi 9.00.

 

 

 

Manchester Cityn suosikkiasemaa varmasti edesauttaa se, että sillä on ensimmäisellä kierroksella helponlainen vastus. Guardiolan miljoonaryhmä kohtaa sveitsiläisen Baselin. City on ollut varmassa ja loistavassa kunnossa koko kauden. Tasokas ja laaja ryhmä auttavat, loukkaantumiset eivät juurikaan heikennä avauskokoonpanoa. Tällä hetkellä Gabriel Jesus ja Leroy Sane ovat sairastuvalla, mutta silti Cityn hyökkäyspää lienee nyt maanosan kovin. Basel -ottelun kenraaliharjoituksessa City niputti Valioliigassa Leicesterin 5-1. Sergio Aguero teki toisella jaksolla viisi maalia.

Avauskierrokselle on sattunut muutama todella kova ottelupari. PSG:n ja Real Madridin pari on likimain finaalitasoinen. Jotain tällaista PSG:n qatarilaiset omistajat varmasti ovat haaveilleet, kun laittovat miljardinsa pariisilaisjoukkueeseen. PSG ei ole pelkästään Neymarin joukkue, nimettömämpiä pelaajia on noussut talven mittaan esille. Adrien Rabiotista on tullut keskikentälle ”uusi Blaise Matuidi”, ja yllätysnimi argentiinalainen Giovani Lo Celso on loistavasti korvannut loukkaantuneen Thiago Mottan.

Siinä missä PSG:n joukkueessa on onnistujia ja uusia tähtiä, niin Real Madrid on ollut todellinen auringonlaskun joukkue. Cristiano Ronaldo ei ole enää sama supermies kuin ennen. Real ei tee enää maaleja kuten takavuosina, ja joukkue on vielä kovin haavoittuvainen puolustuksessa. Realin motivaatio ainakin on kohdillaan, Mestareiden liiga on sille nyt kaikki kaikessa.

Toinen avauskierroksen kova ottelupari on Chelsean ja Barcelonan kohtaaminen. Barca on dominoinut Espanjan La Ligaa, ja Chelsea taas on Valioliigassa viime aikoina kompuroinut. Barca on toipunut loistavasti Neymarin poislähdöstä. Barca on hienosti mukauttanut taktiikkansa pelaajiston mukaan, nyt ilman Neymaria joukkue pelaa usein 4-2-3-1 -systeemillä ja joskus vielä perinteisellä 4-4-2 -systeemillä. Suuri tekijä Barcan menestyksessä on se, että Leo Messi on edelleen Leo Messi. Messi on loistava pelaaja, joka vielä osaa saada pelikavereista kaiken irti. Laitapakit Jordi Alba ja Sergi Roberto ovat tärkeitä osia, Luis Suarez on edelleen vaarallinen kärki, ja kun uusin ostos Philippe Coutinho ei saa pelata Mestareiden liigaa, niin vanha herra Andres Iniesta hoitaa kentällä maestron hommat.

Chelsealla taas on kaikki juuri nyt pielessä. Joukkue on väsynyt, keskikenttä Bakayoko etunenässä kompuroi, maaleja ei tule ja manageri Conte kiukuttelee.

Bayern Munchenkin saa aloittaa pudotuspelit hieman helpompaa vastusta vastaan. Besiktas ei ole aivan kovimmasta päästä vielä mukana olevia joukkueita. Bayern Munchen on nyt kuin toinen joukkue verrattuna syksyiseen ryhmään. Carlo Ancelottin valmentama joukkue kompuroi, muttaveteraani Jupp Heynckesin johdolla pelo sujuu. Heynckes tuli hommiin lokakuun alussa, ja tuon jälkeen Bayern on hävinnyt vain kerran. Heynckes toi ryhmään kovan kurin, myöhästelystä saa kovan sakon, pelaajat siivoavat itse pukuhuoneen ja muuta vanhan liiton meininkiä. Bayernin mainio maalivahti Manuel Neuer on edelleen loukkaantuneena, mutta Realista tullut James Rodriguez on ollut viime aikoina suorastaan loistava.