Mestari Ranieri palaa Valioliigaan!

2016 Ranieria juhlittiin Leicesterissä Messiaana. 2017 Leicester antoi hänelle potkut. 2018 Ranieri palaa Valioliigaan, nyt Fulhamin manageriksi.
Claudio Ranieri

Mestari palaa Valioliigaan! Fulham on antanut potkut managerilleen Slavisa Jokanovicille, ja uusi mies hommissa on Claudio Ranieri.

Leicesterin huimaan Valioliigan mestaruuteen keväällä 2016 johdattanut Ranieri on tehnyt Fulhamin kanssa useamman vuoden sopimuksen. Jokanovicin potkut ja Ranierin palkkaaminen julkistettiin samalla kertaa.

Ranieri on Fulhamin managerina marraskuun 24. ottelussa Southamptonia vastaan. Tämän jälkeen Fulham kohtaa Ranierin aikaisemmat Valioliigan seurat Chelsean ja Leicesterin. Vastaanotto Leicesterissä voi olla ikimuistoinen, todennäköisesti koko Leicesterin stadionin yleisö laulaa Ranierin nimeä koko ottelun ajan.

Leicester antoi Ranierilla potkut vuonna 2017, vajaa vuoden mestaruusjuhlien jälkeen. Leicester ei ollut kovinkaan paljon kiitollinen italialaiselle, Leicesterin mestaruuskerroin kesällä 2015 oli ollut noin 5000, ja silti Ranieri sai nostettua joukkueen mestaruuteen.

Poispotkittu Jokanovic hoiti viime kaudella Fulhamin komea liiganousun, mutta tänä vuonna peli ei ole kulkenut, vaikka seura satsasi kesällä noin 100 miljoonaa puntaa uusiin pelaajiin. Fulham on hävinnyt kaikki turnaukset mukaan lukien seitsemän viime otteluaan. Kuusi peleistä oli Valioliigan otteluita, ja tämän vuoksi joukkue on pudonnut liigajumboksi kolmen pisteen päähän ensimmäisen sarjassa säilyvän paikasta.

Ranieri kertoi omassa lausunnossaan kaikki oikeat asiat. Hän sanoi, että on kunnia tulla kutsutuksi johtamaan Fulhamia, joka on loistava seura, jolla on perinteitä ja historiaa. ”Fulhamin tavoite ei voi olla vain sarjassa säilyminen, joukkueessa on loistavaa talenttia ja joukkue pystyy parempaan”, Ranieri sanoi.

Fulhamin puheenjohtaja Shahid Khan puolestaan sanoi kaikki ne asiat, jotka hänen kuuluukin sanoa.

”Slavisa saa aina kaiken kunnitoitukseni kaikesta siitä, mitä hän teki Fulhamin palauttamiseksi Valioliigaan. Toivon, että koko Fulhamin perhe yhtyy minuun ja toivottaa hänelle menestystä ja hyvää onnea, missä ikinä hänen seuraava pysähdyksensä onkaan.”

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia