Mestarien liigan pelisysteemi meni uusiksi - näin pelataan elokuussa

Mestarien liigan tämän kauden pelisysteemi suosii suuria seuroja, joilla on tasokas vaihtopenkki. Kaavion alaosassa näitä seuroja on kolme.

Bayern Munchen Thomas Muller

Mestareiden liiga jatkuu uudistetulla ja ehkäpä ainutkertaisella systeemillä. Neljännesfinaalit, semifinaalit ja loppuottelu pelataan turnausmuodossa kerrasta poikki -systeemillä Portugalin Lissabonissa.

Loppuottelu pelataan 23.8., ja ensimmäiset neljännesfinaalit pelataan 12.8. Kiire tulee, jos finaalijoukkueet pelaavat puoleentoista viikkoon kolme tiukkaa matsia.

Neljännesfinaalien otteluparit ovat RB Leipzig vastaan Atletico Madrid, Atalanta vastaan PSG, Manchester City vastaan Lyon sekä Barcelona vastaan Bayern Munchen. Kaavion alapuoli on erinomaisen kova, siellä ovat sekä Man City, Barca että Bayern.

Ottelut pelataan Lissabonussa kahdella stadionilla: Estádio da Luz -stadionilla sekä Estádio José Alvalade -stadionilla. Pelit pelataan suljettujen ovien takana. Jossain vaiheessa oli ajatuksena, että jos tautitilanne Portugalissa antaa periksi, niin katsojiakin voisi päästä stadionille, mutta tuskin tässä toisen aallon kynnyksellä jättitapahtumia päästään järjestämään.

Unibetin kertoimet: Voittaja Mestarien Liiga 2019/2020

Tiukka ohjelma, viisi vaihtopelaajaa

Ottelusääntöihin on tullut muutoksia tiukan otteluohjelman vuoksi. Aivan kuten kansallisissa liigoissakin koronabreikin jälkeen, myös Mestareiden liigassa sallitaan viisi vaihtoa. Vaihdot on kuitenkin tehtävä kolmella kerralla pois lukien puoliaika. Jatkoajalla saa sitten vaihtaa neljännen kerran. Tällä pyritään hillitsemään vaihtoruletin ajanpeluuta.

Tiukka otteluohjelma ja viiden vaihtopelaajan käyttö hyödyttää joukkueita, joilla on tasokas ja laaja vaihtopenkki. Esimerkiksi Manchester City ei juurikaan heikkene, jos sen avauksesta vaihdetaan viisi pelaajaa penkkimiehiin. Cityn avauskierroksen vastus Lyon ei kyllä pysty samaan, tässä otteluparissa uusi sääntö näkyy selvimmin.

Barcelonan ja Bayern Munchenin ottelussa uudet säännöt eivät anna etua kummallekaan. Kummankin joukkueen ykköstähdet ovat aikalailla korvaamattomia, mutta muuten penkiltä löytyy vaihtoehtoja.

Kaavion yläosan joukkueiden turnauskestävyys on aikamoinen kysymysmerkki. PSG toki on joukkueista nimekkäin, mutta ei se aivan ykkösketjun takana ole mitenkään erityisen kova ryhmä. PSG:llä on myös huiman kova tauko tosipeleistä, kun Ranskan liiga laitettiin kiinni heti koronapandemian aluksi eikä pelejä jatkettu kesällä.

Atletico Madridin leiristä on löytynyt kaksi koronatapausta, ja espanjalaisten uutisten mukaan kumpikin olisi pelaajalla. Tämä vaikeuttaa kyllä joukkueen jatkoa.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia