Mesut Özil lopettaa maajoukkuepelit

Surkeasti sujuneiden MM-kisojen jälkeen Mesut Özil heitti maajoukkuepaidan nurkkaan. Özil syytti media ja yleisöä rasismista, ja media syytti Öziliä valittamisesta.
Mesut Özil Venäjän MM-kisoissa

Mesut Özil on lopettanut pelaamisen Saksan maajoukkueessa. Özil ilmoitti asiasta kirjeellä, jossa hän sanoi, että hänestä on tehty syntipukki ja poliittisen propaganda uhri. Özil ehti maajoukkue-urallaan voittaan Saksan parhaan pelaajan palkinnon viisi vuotta. Hän oli Saksan vuoden 2014 maailmanmestarijoukkueen keskikentän luova nero.

 

Özil on epäilemättä yksi Saksan kaikkien aikojen parhaita keskikenttäpelaajia, mutta tuskinpa MM-turnauksen jälkeisessä alakulossa hänelle järjestetään minkäänlaisia jäähyväisotteluita. Saksan liitto ei varmasti tee mitään asian eteen, sillä lopetuspäätöksen julkistamisen kanssa Özil syytti liittoa siitä, että tämä epäonnistui hänen suojelemisessaan, kun syytökset kävivät kuumimmillaan. Özil myös syytti maansa liittoa rasismista.

Turkkilaisten vanhempien jälkeläinen Mesut Özil on ollut usein kritiikin kohteena, mutta viime aikoina syytökset ovat olleet rajuja Özilin oltua keväällä yhteisessä valokuvassa Turkin kiistellyn presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

Özil on usein nostanut pintaan monikulttuurisen Saksan jännitteet. Mediassa Öziliä on syytetty vinkujaksi, joka on iloinen ollessaan saksalainen, kun joukkue voittaa, mutta kun menee huonosti, niin tämä nostaa esille turkkilaiset juurensa. Özil taas sanoi, että hän ei ole se, joka tekee erottelun, vaan media ja yleisö pitää häntä saksalaisena, kun hän pelaa hyvin, ja turkkilaisena, kun hän pelaa kehnosti.

Mesut Özilillä olisi varmasti ollut vielä paljon annettaa arvoturnauksissa, sillä hän on vasta 29-vuotias. Kaiken kaikkiaan Özil teki Saksan paidassa 23maalia 92 ottelussa.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia