Michael Schumacherin turmasta viisi vuotta

29. joulukuuta tulee täyteen viisi vuotta, kun kuulimme surullisia uutisia. Michael Schumacher joutui lasketteluonnettomuuteen ja loukkaantui erittäin vakavasti. Nyt moninkertainen maailmanmestari täyttää 50-vuotta hiljaisuudessa.

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Michael Schumacher loukkaantui vakavasti laskettelurinteessä Ranskan Meribelissä kaaduttuaan ja lyötyään päänsä kiveen 29.12.2013. Saksalaislegenda täyttää 3.tammikuuta 50-vuotta syvässä hiljaisuudessa perheensä tukemana. Michael ei pysty vieläkään kävelemään.

Schumacherin voinnista ei ole kerrottu ulkomaailmaan kovinkaan paljoa. Ainoa varma tieto on, että toipumishoidot ovat käynnissä. Hän on kotihoidossa perheensä luona Genevejärven pohjoisrannalla Glandissa sijaitsevassa kartanossa. Kotiin on rakennettu sairaalaa vastaavat tilat ja siellä työskentelee joidenkin arvioiden mukaan jopa 15-20 hoitajaa ja lääkäriä.

Perhettä ja etenkin vaimo Corinna Schumacheria ollaan arvosteltu mediahiljaisuuden vuoksi. Monien urheiluvaikuttajien mielestä perheen pitäisi täyttää spekulaatioiden kupla totuudella. Niin ikään monet ovat sitä mieltä, että perheen valitsema mediahiljaisuus on hienoa ja kunnioittaa Michaelin yksityisyyttä ja ihmisarvoa.

Historiaa

Schumacher voitti urallaan useammin kuin kukaan muu. 91 osakilpailuvoittoa ja 7 maailmanmestaruutta kertovat huimasta lahjakkuudesta.

Schumacher ajoi ensimmäisen kerran F1:ssä kesken kauden 1991. Hän korvasi Jordanilla ajaneen, mutta vankeuteen joutuneen Ranskalaisen Bertrand Gachotin. Vain kaksi viikkoa ennen avauskilpailua Michael pääsi testaamaan Jordanin autoa. Manageri Willi Weber väitti tuolloin, että Schumacher tuntee Span radan hyvin. Span rataa sanotaan yhdeksi F1:n vaikeimmista radoista ja Michael oli oikeasti nähnyt sen vain katsomosta. Saksalaisnuorukainen päätti kuitenkin, että hän opettelee radan ennen kisoja hyvin ja ajoi rataa useasti ympäri – polkypyörällä.

Benetton nappasi Schumacherin heti Span kilpailun jälkeen itselleen ja tästä alkoivat uutisoinnit, että heidän käsissään on uskomattoman lahjakas F1-tulokas.

Michael oli muita edellä

Tuohon aikaan lähes kaikki F1-kuskit polttivat tupakkaa Keke Rosbergin tapaan varikolla. Michael halusi kuitenkin erottua ja kehittyä ja käytti sen ajan esimerkiksi venyttelyyn. Mies ylläpiti fyysistä kuntoaan treenaamalla ja huoltamalla kehoaan ahkerasti.

Benettonin insinööri Pat Symonds sanoi AutoSport lehden mukaan, että Michael tiesi kierrosaikojen olevan yhtä tärkeitä kuin fyysinen kunto. Hänen mukaansa hyvät kierrosajat tulevat hyvän fyysisen kunnon kautta. Hän halusi hänestä otettavan jopa verikokeita heti ajamisen jälkeen, jotta hän voi saada kuntosalitreeninsä vastaamaan ajamisen rankkuutta. Hän loi nykyisille F1-kuskeille pohjaa ja tulevaisuutta.

Pojasta polvi paranee ja perheen tulevaisuus

Schumacherin poika on nousemassa ensi kaudeksi Formula 2-luokkaan. 19-vuotias Mick Schumacher voitti juuri päättyneellä kaudella Formula 3-luokan Euroopan mestaruuden. Hän ajoi F3-sarjassa Prema Powerteamin tallissa. Nyt hän jatkaa F2-luokassa Powerteamin sisartallissa Prema Racingilla. Mick pääsee tällä viikolla F2-auton rattiin, kun Abu Dhabin rengastestit käynnistyvät.

–Odotan innolla ensi F2-kautta Premalla. Askeleella on oikea suunta uralleni. Haluan yhä kartuttaa teknistä osaamistani ja kehittää ajotaitojani, Mick kommentoi Autosportille.

Elokuun puolessa välissä uutisoitiin Schumachereiden muuttavan Mallorcalle. Lehtien mukaan Corinna oli ostanut Real Madrid pomo Florentino Perezin entisen kartanon 30 miljoonalla dollarilla. Schumi tarvitsee asuakseen sairaalaa vastaavat olosuhteet, joten jos kyse on pitkäaikaisesta muutosta, niin edessä on pitkät ja kalliit remontit. 

– Voin vahvistaa, että Michael Schumacher asettuu yhteisöömme. Olemme valmiit toivottamaan hänet tervetulleeksi, Andratxin kunnan pormestari Katia Rouarch kommentoi sveitsiläislehti L’illustrelle.

Manageri Sabine Kehm löi huhumyllylle stopin elokuun lopulla, kun hän kertoi, ettei Schumacherin perhe ei aio muuttaa Mallorcalle. Saksalaislehti Bild kumosi myös väitteet.

Muuttavat tai eivät, niin mielestämme Schumacherin perhe on oikeutettu elämään valitsemassaan mediahiljaisuudessa. Suokaamme mahtavalle formulalegendalle perheineen toipumisrauha.

-Vammasta kärsivä ihminen tarvitsee hienotunteista kohtelua ja yksityisyyttä, kommentoi Schumin tavannut Arkkipiispa Georg Gänswein.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia