Mielipide: Tappio vahvisti Leijonia

Leijonien kokema avaustappio auttaa eteenpäin

Lähes poikkeuksettomasti kisojen kuin kisojen ensimmäinen tappio aiheuttaa faneissa suurta kuohuntaa ja heti perataan kaikki mahdolliset tappioon johtaneet syyt, haukutaan päävalmentaja, sekä perutaan torille lähtöaikeet. Etenkin nyt kun MM-kisojen kolme ensimmäistä ottelua ovat menneet Leijonilta paraatinäytös tyylisesti ja sitten häviämme ”jollekin nevahööd Tanskalle”, niin on syytä huoleen? Veikkaussivut.com on kuitenkin sitä mieltä, että tappio vahvisti suhteellisen kokematonta Leijona ryhmää entisestään. Nyt torille lähtö on lähempänä, kuin ensimmäisten suurinumeroisten voittojen jälkeen.

Kuten kaikki tietävät niin ensimmäiset ottelut olivat lähes ennennäkemätöntä Leijonien hyökkäyspeliä, jonka kertoo maaliero 23-2. Otteluiden jälkeen päävalmentaja Lauri Marjamäkeä ylistettiin suurista muutoksista, sekä hyökkäysrohkeudesta. Neljännessä ottelussa Leijonat kokivat tappion isäntämaa Tanskan voittaessa 3-2. Mitä Marjamäki teki tai oikeastaan oli tekemättä? No faktahan on se, ettei Marjamäki ottanut jäällä yhtäkään potkua, joten tappiosta on aivan turha syyttää Lauria.

Onhan se myönnettävä, että Leijonien pelaaminen oli keskiviikkona hieman tahmeaa, ja vaarallisia kiekonmenetyksiä nähtiin useasti etenkin hyökkäyspäässä. Päätöserässä Leijonien heikko hyökkäysten rakentelu maksoi vaarallisia paikkoja, kun Tanska pääsi peräti kaksi kertaa läpiajoon Leijonien löysän hyökkäyspelaamisen ansiosta.

Lue vihjeemme torstai illan Tsekki-Venäjä trilleristä!

Vika ei ollut Teuvo Teräväisessä, Ville Pokassa, tai etenkään Lauri Marjamäessä. Tanska pelasi hyvin ja ennakkoluulottomasti kotiyleisönsä edessä. Heillä on tänä vuonna kasassa historiansa kovin MM-joukkue, josta esiin noston ansaitsee NHL:n eliittiin nouseva maalivahti Frederik Andersen.

Kyseessä oli vain yksi lohko-ottelu, joka luultavasti maksoi lohkovoiton menettämisen, mutta mestaruushan voitetaan voittamalla kaikki pudotuspelit. Leijonat kohtasivat Tanska-ottelussa ongelmia, joita tulee löytymään myös lauantaina Kanadaa vastaan pelatessa. Joukkueen pitää tehdä virheitä, jotta voi saavuttaa parhaan mahdollisen huippukuntonsa. Tästä pitää vain jatkaa yhtä rohkeasti kuin ensimmäisissä otteluissa.

Yhdessä koetut ongelmat kasvattavat Leijonista vahvan ja yhtenäisen petolauman.