Missä Pukki pelaa ensi kaudella?

Norwich on hyvin lähellä putoamista Championshipiin. Mitä tekee Teemu Pukki, jos näin käy? Toiseen Valioliiga-seuraan vai jatko alasarjoissa?

Teemu Pukki Norwich Valioliiga

Norwichin säilyminen Valioliigassa vaatisi melkoisen loppukirin. Ja jos Norwich putoaa Championshipiin, niin missä Teemu Pukki pelaa ensi kaudella? Tuskin Pukki haluaisi jatkaa Norwichin kanssa, kun huippuvuosia ei enää ole montaa jäljellä.

Pukilla on vaihtoehtoja. Hän on tehnyt nyt vajaassa kahdessa kaudessa Norwichille jo 41 maalia. Se on tae siitä, että Pukki pystyy pelaamaan oikeastaan missä sarjassa vain.

Norwichin pudotessa alasarjaan seura tulee myymään liudan pelaajia, joiden arvo on liigakaudella noussut. Argentiinalainen Buendia on ilmeisesti lähdössä siksi, että hän on ilmeisen tyytymätön Norwichiin. Lisäksi muualle varmasti ovat lähdössä ainakin nuoret ja lupaavat Cantwell, Aarons sekä Lewis. Heillä kaikilla on edessä pitkä Valioliiga-ura.

Käryä Pukin peliseurasta? Voit äänestää kahta vaihtoehtoa ja verrata tuloksiasi

Pukki: Norwich on koti

Teemu Pukki teki Norwichin kanssa kolmevuotisen sopimuksen viime kesänä. Hän on monesti sanonut, että pikkuinen Norwich tuntuu kodilta. Toisaalta, nyt Pukilla olisi viimeinen mahdollisuus tehdä iso sopimus suuremman seuran kanssa ja saada hieman ylimääräistä sukanvarteen eläkepäiviä varten.

Tammikuussa Manchester United olisi huhujen mukaan halunnut ostaa Pukin loukkaantuneen Marcus Rashfordin korvaajaksi. Norwich -manageri Farke kertoili jo medialle, että he kieltäytyivät sadan miljoonan punnan tarjouksesta. Siinä taisi olla kalamiehen lisää, mutta varmasti ManU Pukkia kyseli, koska seuraan lopulta päätynyt Ighalo ei ole Pukin veroinen pelimies.

Pukki on parhaimmillaan silloin, kun hän saa lähteä nopeisiin vastaiskuihin tai juoksee vastustajan puolustuslinjan taakse ja saa pallon vauhtiin.

Pukki ei ole omimmillaan silloin, kun vastustaja makuuttaa puolustusta alhaalla, eikä sitä pientä tilaa löydy.

Valioliigassa Jamie Vardy lienee Pukin tyylisistä pelaajista se ykkönen. Ehkä Leicester pelaa ensi kaudella Mestareiden liigaa, ja kaipaa Vardylle kovatasoista kakkosmiestä?

Pieni yhteenveto Pukin vaihtoehdoista:

1 – Jääminen Norwichiin. Tuttu kaupunki, tuttu seura, fanit jumaloivat. Pukki saisi pelata ja olisi ehdoton avainhahmo. Perhe viihtyisi tutussa kaupungissa, ja kyllähän sekin palkka riittää kunnon elämään ja vielä eläkesäästöihin.

2 – Valioliigan suurseura haluaa Pukin. ManU olisi ottanut tammikuussa. Miten Pukki sopisi Liverpooliin Salahin tai Manen kakkosmieheksi? Vauhti riittäisi.

3 – Valioliigan keskikastin seura. Sieltäkin voisi saada vielä ison sopimuksen. Leicester sopisi, tai vaikka Southampton, sekin pelaa niin, että Pukin vahvuuksille olisi käyttöä.

4 – Ulkomaille. Reilu vuosi sitten kerrottiin turkkilaisen Galatasarayn olleen kovin kiinnostunut Pukista. Ulkomaan sarjoistakin voisi saada ison sopimuksen, ja olisihan se taas uusi kokemus, mutta ehkä perheen liikutteleminen ei kiinnosta Pukkia?

Valioliigan putoajajoukkue