Mitä isä edellä, sitä poika perässä

Diego Simeonen poika pelaa futista, Zizou Zidanen poika pelaa futista, samaten kuin muun muassa Henrik Larssonin, Patrick Kluivertin ja Bebeton poika.

Ex-futistähti, Liberian presidentti George Weahin poika Timothy Weah debytoi tiistaina USA:n jalkapallomaajoukkueessa. Weahit eivät ole ainoa perhe, jossa supertähti-isän poika on myös jalkapalloilija.

Atletico Madridin päävalmentaja Diego Simeonen oli pelivuosinaan kovaluinen ja monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka pelasi Argentiinan maajoukkueessa 106 ottelua. Diego Simeonen poika Giovanni Simeone on tekemässä mainiota futisuraa Italian Serie A:ssa. 22-vuotias Giovanni Simeone siirtyi viime kesänä noin 15.4 miljoonalla eurolla Genoasta Fiorentinaan. Genoassa nuori Simeone oli tehnyt ensimmäisellä kaudellaan 35 ottelussa 12 maalia. Tällä kaudella hän on tehnyt kahdeksan kassia. Isä-Simeonen totesi hiljattain, että hän ei edes harkitse poikansa hankkimista Atlerico Madridiin.

”Jos ajattelen häntä joukkueessani, niin se tarkoittaisi, että antaisin hänelle vastuun, joka ei varmasti olisi hänelle hyväksi”, isä-Simeone sanoi.

Legendaarisen Zinedine Zidanen poika Enzo pelaa sveitsiläisessa Lausannessa, jossa nuori-Zidane on tehnyt seitsemässä ottelussa yhden maalin. Enzo Zidanen peliura ei ole oikein ottanut vauhtia. Hän oli Real Madridin reserveissä, kun isä-Zidane aloitti seurassa ykkösjoukkueen managerina. Zinedine ei koskaan kutsunut poikaansa ykkösjoukkueeseen, ja viime kesänä Enzo lähti Alavesiin ilmaisella siirrolla. Alavesissakaan Enzo Zidanen peliura ei lähtenyt käyntiin, hän pääsi kentälle vain neljässä ottelussa. Tammikuussa Alaves myi Zidanen Lausanneen.

Amsterdamin Ajaxin ja Hollannin maajoukkueen kovan maalintekijän Patrick Kluivertin poika Justin on juuri nyt yksi koko maailman kuumimpia futislupauksia. Justin Kluivert pelaa tällä kaudella Ajaxissa, mutta siirto suurempiin ympyröihin kesällä on hyvin todennäköinen. Nuori-Kluivert debytoi Hollannin maajoukkueessa maanantaina Portugalia vastaan.

Justin Kluivert on vasta 18-vuotias, ja Hollannin pääsarjassa hän on tällä kaudella tehnyt seitsemän maalia ja syöttänyt neljä. Manchester United on mainittu yhtenä Justin Kluivertin mahdollisista uusista seuroista, isä-Kluivert taas siirtyi aikoinaan Ajaxista ACMilaniin ja sieltä Barcelonaan.

Ruotsalaisen Henrik Larssonin poika Jordan ei ole ainakaan vielä päässyt samaan kuin isänsä. Isä-Larsson teki seitsemässä vuodessa Glasgow Celticille 250 maalia ennen kuin siirtyi Barcelonaan vuonna 2004. 20-vuotias Jordan on pelannut vähemmän hohdokkaissa joukkueissa Ruotsissa ja Hollannissa. Helsingborgissa isä-Larsson valmensi poikaansa, mutta tämä ei mennyt kovin hyvin. Joukkue putosi sarjaporrasta alemmaksi, ja vielä katsomoväkivaltakin varjosti joukkueen kautta.

Brassi Rivaldo oli hetken aikaa Barcelonassa pelatessaan yksi maailman taitavimmista ja seuratuimmista pelaaja. Hän oli suurelta osin syypää siihen, miksi Jari Litmanen istui Barcelonassa lähinnä vaihtoaition puolella. Vuonna 2002 Rivaldo oli voittamassa maailmanmestaruutta Brasilian paidassa.

Rivaldon poika Rivaldinho ei ole perinyt isänsä taitoja. 22-vuotias Rivaldinho on pelannut suurimman osan urastaan Brasiliassa, mutta ei kuitenkaan onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa missään joukkueessa. Neljässä vuodessa Rivaldinholla oli seitsemän eri joukkuetta. Viimeisen reilun vuoden aikana Rivaldinho on hakenut sijaa Euroopasta. Hän oli ensin Dinamo Bukarestin pelaaja, kunnes vajaan vuoden jälkeen Rivaldinho siirtyi Levski Sofiaan.

Vuonna 1994 maailmanmestaruuden Brasilian kanssa voittaneen Bebeton poika on myös jalkapalloilija. Nuoren miehen futaajanimi on Mattheus, hän on hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja seura on Vitoria Guimaraes, jossa hän on lainalla Sporting Lisbonista.

Mattheus ei ole oikein saanut vakiinnutettua paikkaansa Lissabonissa, johon hän tuli melko hyvän Estoril -kauden jälkeen. Estorilissa Mattheus teki neljä maalia 26 ottelussa. Hänellä on myös pelattuna neljä maaottelua Brasilian alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Karpaattien Maradonan, romanialaisen Gheorghe Hagin, poika Ianis on myös pelimies. Ianiksella on isot saappaat täytettävänä. Isä-Gheorghe oli legendaarinen pelimies aikoinaan, hän pelasi Romanian maajoukkueessa 125 maaottelua ja seuratasolla edusti niin Real Madridia kuin Barcelonaakin. Lempinimi ei ole vitsi ollenkaan, Hagi oli yksi aikansa taitavimmista.

Ianis Hagi oli elokuussa 2015 nuorin pelaaja, joka on ollut Romanian liigassa joukkueensa kapteeni. Vuotta myöhemmin hän vaihtoi Viitorul Constantasta Fiorentinaan. 2017 Ianis sai Euroopan Golden Boy -palkinnon, mutta sen jälkeen ura on taantunut, ja nuori Hagi pelaa taas Romaniassa Viitorul Constantassa.