Mixu Paatelainen on taas työtön mies

Mixu Paatelaisen pesti Latvian maajoukkueen päävalmentajana loppui. Optiota ei käytetty, kun Latvian joukkue pelasi surkeat Kansojen liigan lohko-ottelut.
Mixu Paatelainen

Ei toiminut joulukuusi tai Paatelaisen timantti Latviassakaan. Suomen maajoukkueen ex-päävalmentaja Mixu Paatelainen sai potkut Latvian maajoukkueen päävalmentajan paikalta vain reilun puolen vuoden työn jälkeen.

Paatelaisen pesti Latviassa oli alunperin sovittu vain vuodeksi 2018. Sopimuksessa olisi ollut optio jatkosta, jos Latvia olisi voittanut oman Kansojen liigan lohkonsa. Optio olisi kestänyt pian alkavien EM-karsintojen loppuun.

Latvian Nations League ei kuitenkaan sujunut ollenkaan. Se pelasi D-liigassa kuusi ottelua, ei voittanut yhtään ja pelasi neljä tasan. Latvia ei onnistunut voittamaan edes pikkuista Andorraa. Se tuli lopulta lohkokolmoseksi.

Paatelaisen Latvia-kaudella joukkue voitti vain yhden ottelun, Viron Baltic -cupissa.

Kyllä Paatelainen jotain edistystäkin sai aikaan. Kun hän aloitti Latvian valmentajana, niin joukkue oli FIFA:n rankingissa sijalla 139, nyt sijoitus on 132.

Paatelaisen valmennusura ei ole pitkään aikaan ollut järin menestyksekäs. Skotlannin vuosinaan Paatelainen sai arvostusta ja kunniaa. Maaliskuussa 2009 Paatelainen valittiin Hibernian managerina Skotlannin kuukauden manageriksi. Hibernian’ssa ja myöhemmin myös Kilmarnockin managerina Paatelainen menestyi. Keväällä 2011 Paatelaisen Kilmarnock kävi välillä Skotlannin Valioliigan nelospaikalla. Toukokuussa 2011 Paatelainen valittiin Skotlannin vuoden valmentajaksi.

Kilmarnockista Paatelainen tuli Suomen maajoukkueen valmentajaksi, ja tämä ei sujunut alkuunkaan. Kesäkuussa 2015 Paatelainen sai potkut Suomen maajoukkueesta.

Potkujen jälkeen Paatelainen lähti taas Skotlantiin, Dundee Unitedin valmentajaksi. Joukkue kuitenkin putosi Paatelaisen kanssa pääsarjasta alemmaksi ensimmäistä kertaa 20 kauteen, ja Mixulle annettiin potkut.

Tammikuussa 2018 Paatelainen lähti Thaimaan pääsarjan Ubon UMT United FC:n päävalmentajaksi. Tämä sopimus purettiin kolmen kuukauden jälkeen. Seuraavaksi Paatelainen sai homman Latviasta toukokuussa 2018.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia