Mixusta Latvian päävalmentaja

Mixu Paatelainen ei ole vähään aikaan oikein onnistunut managerin hommissa, mutta nyt hän saa uuden alun Latvian jalkapalloliiton palkkaamana.

Joulukuusi Latviaan! Mixu Paatelainen on valittu Latvian jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Latvian jalkapalloliitto ilmoitti hiljattain verkkosivuillaan, että Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen valmentaa tästä eteenpäin Latvian maajoukkuetta. Asiasta on latvialaisten kanssa sovittu suullisesti. Virallinen lehtistötilaisuus järjestetään ilmeisesti ensi viikolla.

Paatelaisen ensimmäinen ottelu Latvian peräsimessä tulee olemaan 2.6., jolloin Latvia kohtaa Viron Baltian turnauksessa. Pesti kertaa syksyllä alkavan Kansojen liigan ajan, ja jos Latvia pääsee vuoden 2020 EM-kisoihin, niin sopimus jatkuu kisojen ajan.

Suomen maajoukkueesta hieman surullisissa merkeissä poislähtenty Paatelainen on vimeksi valmentanut Thaimaassa Ubon United -nimistä joukkuetta, mutta tämä homma päättyi parin kuukauden jälkeen.

Paatelainen sai aikoinaan Suomen maajoukkueesta potkut Suomen hävittyä kotikentällä Unkarille, ja jäätyä ulos EM-turnauksesta. Suomen päävalmentajana Paatelaista kritisoitiin, ja pilkattiin, sinnikkäästä joulukuusi-taktiikan käyttämisestä. Paatelainen ei luopunut kuusestaan, vaikka Suomi pelasi kehnosti.

Paatelaisen manageriura ei kaiken kaikkiaan ole ollut ollenkaan huono. Tammikuussa 2008 Paatelainen siirtyi TPS:n päävalmentajan paikalta Skotlannin Valioliigan Hibernianin päävalmentajaksi. Hibsissä Paatelainen oli mainio, maaliskuussa 2009 Paatelainen valittiin Skotlannin kuukauden valmentajaksi.