Mo Salah halutaan ostaa maailmanennätyssummalla

Mo Salah on ollut Valioliiga-kauden ykköspelaaja, ja luonnollisesti siirtohuhut ovat alkaneet velloa. Huhuissa siirtosumma on suurempi kuin Neymarilla.

Tämän kauden Valioliigan sensaatio on ollut Liverpoolin Mo Salah. Egyptiläinen laituri Salah on tehnyt tällä kaudella jo 28 Valioliiga-maalia, ja tällä lukemalla hän on kaukana kärjessä liigan maalipörssissä. Kakkosena oleva Tottenhamin Harry Kane on neljän maalin päässä. Viime kierroksella Salah paukutteli neljä maalia Watfordin verkkoon. Kaiken kaikkiaan Salah on kaikissa turnauksissa tehnyt tällä kaudella 37 maalia 43 ottelussa. Se on huimasti kovempi lukema kuin vaikka Patrik Laineella NHL:ssä.

Huippukautta pelaava entinen AS Roman mies on tietenkin jo suurempien seurojen hankintalistalla. The Sun uutisoi tiistai-aamun lehdessä, että Real Madrid, Barcelona ja PSG haluaisivat Salahin, ja hintalappu olisi maailmanennätysluokkaa.

Liverpoolilla oli kova taistelu pitää joukkueessaan edellinen tähtipelaajansa Philippe Coutinho. Syksyllä Pool vielä onnistui venyttämään siirtoa, mutta talven siirtoikkunan aikaan vastaanpaneminen kävi turhaksi ja Coutinho lähti Barcelonaan. Nyt Salah on ollut oikeastaan vielä parempi kuin brassi Coutinho, joten Poolilla saattaa olla uusi tappelu edessä.

Mo Salahin hinta oli viime kesänä 34.3 miljoonaa puntaa. The Sunin uutisen mukaan Salahin hinta olisi jopa enemmän kuin Neymarin viimekesäinen 198 miljoonaa puntaa. Kaipa Salah tässä hullussa futismaailmassa voisi olla tuon arvoinen, hän on tehnyt tällä kaudella kolme liigamaalia enemmän Barcan Leo Messi.

Liverpoolin manageri Jurgen Klopp varmasti haluaa pitää Salahin joukkueessaan, mutta toisaalta 165 miljoona punnan voitto Salah -kaupoissa antaisi Kloppille kesällä mahdollisuuden kilpailla Manchesterin joukkueiden kanssa siirtomarkkinoilla.

Klopp sanoi Watford -ottelun jälkeen, että Salahin huima menestys on ollut hänellekin yllätys.

”AS Romassa Salah pelasi enemmän laiturina, koska joukkueessa oli hyvin hallitseva kärkimies Edin Dzeko. Kukaan ei voinut tietää, että Salah voi pelata myös hyökkääjänä. Me opimme sen askel askeleelta. Emme tienneet, että hän voisi pelata keskellä. Me emme kohtele häntä niin, että: Sinun ei tarvitse treenata Mo, kunhan vain tulet lauantaina matsiin. Hän ei halua sellaista. Hän on uransa huipulla, ja hän tietää, että paljon on vielä tulossa. Hän haluaa oppia ja kehittyä.

Vaikka Salahin kausi on ollut huima, niin maalinteossa hän ei kuitenkaan ole ollut aivan ykkönen. Salah on tehnyt Valioliiga-maalin joka 85.5 minuutti. Bayern Munchenin Robert Lewandowski on tehnyt Bundesliiga-maalin joka 81.3 minuutti.