Mo Salah on Liverpoolin seurahistorian paras maalintekijä

Egyptin ihmemies Mo Salah teki keskiviikkona Liverpoolin seuraennätyksen, taakse jäivät niin Rush, Owen, Torres kuin Fowlerkin.
Liverpoolin Mo Salah

Liverpoolin joukkueessa on pelannut paljon legendaarisia maalintekijöitä Ian Rushista ja Kenny Dalglishista Robbie Fowleriin ja Fernando Torresiin. Mohammed Salah nousi keskiviikkona koko joukon kärkeen. Salah ampui kaksi maalia Mestareiden liigan ottelussa Belgradin Punaista Tähteä vastaan, ja näillä maaleilla Salahista tuli nopeiten 50 maalia Liverpoolin paidassa tehnyt pelaaja. Salahilta meni ennätyksen tekoon 65 ottelua.

Egyptiläinen salama on suorastaan ylivoimainen Liverpoolin maalintekijäpörssissä. Kakkosena listassa on Albert Stubbins, joka pelasi Poolin paidassa ensimmäisen ottelunsa vuonna 1946. Stubbinsilta meni 77 ottelua 50 maalin tekoon. Nykyfaneille tunnetuimmista Poolin pelaajista Fernando Torres teki Liverpoolille ensimmäiset 50 maaliaan 84 ottelussa. Legendaarinen Ian Rush teki 50 maalia 87 ottelussa, teini-ihme Michael Owen teki 50 kassia 93 ottelussa, raikulipoika Robbie Fowler teki puolisataa osumaa 94 pelissä ja Kuningas Kenny Dalglish, King Kenny, teki 50 maalia 102 ottelussa.

Luis Suarez oli viimeisenä Liverpool vuotenaan huiman kova maalintekijä, mutta hänellä oli alla muutama vaisumpi Pool -kausi. Ensimmäisellä kokonaisella Liverpoolin kaudellaan 2011-2012 Suarez Poolin punaisessa yhteensä 17 maalia. Viimeisellä kaudellaan 2013-2014 Suarez teki Liverpoolille 31 liigamaalia, ja sitten tulikin lähtö Barcelonaan.

Liverpool hankki Salahin AS Romasta kesäkuussa 2017, ja kauppa oli loistava. Siirtosumma oli 42 miljoonaa euroa, joka ei nykymarkkinoilla ole kummoinen potti. Summa oli Liverpoolin seuraennätys,mutta eiköhän se ollut jokaisen lantin arvoinen kauppa. Tällä hetkellä Salahin arvo on ainakin kolminkertainen kesään 2017 verrattuna.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia