Mo Salahin huima kausi

Kukaan ei osannut syksyllä arvata kuinka mahtavan kauden Mohammed Salah lopulta tulee pelaamaan Liverpoolissa. Ennätykset menivät rikki, Salah oli varmasti hintansa väärti.

Liverpoolin Mo Salahin ensimmäinen kausi Valioliigassa oli sensaatiomaisen hyvä. Salah voi vielä kuorruttaa kakun komeasti voittamalla Liverpoolin kanssa Mestareiden liigan. Joka tapauksessa tilastojenkin mukaan Mo Salah on ollut häikäisevän hyvä, aivan varmasti kukaan ei odottanut mieheltä menneen kauden kaltaista ilotulitusta, kun hän saapui Anfieldille 42 miljoonan punnan siirtosummalla.

Salah voitti kuluneella kaudella Valioliigan maalikuninkuuden. Hän teki kauden 38 ottelussa 32 maalia. Toiseksi maalitilastossa tuli Tottenhamin Harry Kane 30 osumalla. Salahin 32 maalia on uusi 38 ottelun kauden maaliennätys. Aikaisempi ennätys oli 31 maalia, ja tämän jakoivat Luis Suarez, Cristiano Ronaldo sekä Alan Shearer. Valioliigan maaliennätys on 34, jonka jakavat Andy Cole sekä Shearer, mutta he tekivät ennätyksensä 42 ottelun kaudella.

Egyptiläisestä Mo Salahista tuli myös ensimmäinen afrikkalainen, joka on tehnyt Valioliiga-kaudella 30 osumaa.

Mo Salahista tuli viime kaudella ensimmäinen pelaaja, joka on kolmesti kauden aikana valittu kuukauden pelaajaksi. Salah sai kunnian marraskuussa, helmikuussa ja maaliskuussa.

Salah teki maaleja 17 eri Valioliiga-vastustajaa vastaan, kukaan ei ole ennen pystynyt samaan yhden kauden aikana. Ennätys oli myös se, että Salah teki maaleja 24 eri liigaottelussa.

Mo Salah antoi kauden aikana myös kymmenen maalisyöttöä. Hän on viides pelaaja, jonka maalit+syötöt ylittävät 40 rajapyykin.

Mo Salah teki kauden aikana myös muutaman Liverpoolin seuraennätyksen. Hän teki kaikki turnaukset mukaanlukien 44 maalia.Tämä on avauskauden ennätys Poolissa, Fernando Torres pääsi 33 maaliin omalla avauskaudellaan kymmenen vuotta sitten.

Liverpoolin seuraennätys kaikki pelaajat ja viralliset ottelut mukaanlukien on 47 maalia kaudessa. Tämän teki Ian Rush kaudella 1983-1984. Salah pääsee samaan, jos hän tekee Mestareiden liigan finaalissa hattutempun.

Salahin 32 maalia Valioliiga-kaudessa on Liverpoolin seuraennätys, aikaisempi oli Luis Suarezin.