Modric valittiin maailman parhaaksi, Ronaldo äänestyksen kakkonen

Modricin lisäksi palkintoja juhlassa saivat naispelaajien ykkönen Marta, valmentajien ykkönen Deschamps ja vuoden maalin tehnyt Mo Salah.
Real Madridin Luka Modric

Kroatian ja Real Madridin keskikenttäpelaaja Luka Modric on valittu FIFA:n vuoden pelaajaksi. 33-vuotias Modric voitti keväällä Real Madridin kanssa Mestareiden liigan kolmannen kerran peräkkäin. Kesällä Modric valittiin Venäjän MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi, kun hän vei Kroatian loppuotteluun.

FIFA:n maailman parhaan pelaajan palkinto on viime vuosina ollut Leo Messin ja Cristiano Ronaldon omaisuutta. Edellisen kerran joku muu kuin Messi-Ronaldo -kaksikko sai palkinnon vuonna 2007, kun ykkönen on Brasilian Kaka.

”On suuri kunnia ja hieno tunne seistä täällä tämän loistavan palkinnon kanssa”; Modric sanoi palkintojuhlassa.

Äänestyksen kakkonen Modricin takana oli Ronaldo ja kolmosena Liverpoolin Mo Salah. Ranskan Kylian Mbappe oli neljäs ja Lionel Messi viides. Muut finalistit olivat Antoine Griezmann, Harry Kane, Raphael Varane, Eden Hazard ja Kevin de Bruyne.

 

Naispelaajien ykkönen äänestyksessa oli brasilialainen Marta. Marta on voittanut palkinnon jo viisi kertaa aikaisemminkin, joskin edellinen kerta oli jo vuonna 2010. 32-vuotias Marta pelaa nyt USA:ssa Orlando Priden joukkueessa. Hän voitti äänestyksessä Lyonin kaksikon Ada Hegerberg ja Dzsenifer Marozsan.

Marta totesi omassa puheessaan olevansa iloinen siitä, että naisten jalkapallo kasvaa vuosi vuodelta. Hän antoi kunniaa myös joukkueelleen.

FIFA:n juhlassa annettiin myös Ferenc Puskas -palkinto kauden parhaalle maalille, ja sen voitti Liverpoolin Mo Salahin. Salah komea maali oli joulukuinen osuma Evertonia vastaan. Vuoden parhaaksi valmentajaksi valittiin Ranskan maajoukkueen Didier Deschamps.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia