Mourinhon herjat ja loukkaukset, top 10

Jose "The Special One" on herjannut ainakin Arsene Wengeriä, Antonio Contea, Rafael Benitezia ja Claudio Ranieria, sekä muutamaa pelaajaa.

Jose Mourinho, ManU

Jalkapalloilijat ovat nykyään kilttejä poikia, ainakin maailman huipulla. Enää tähtipelaajat eivät ryyppää, polta tupakkaa ja päästä suustaan mitä sattuu. Kukaan ei enää potkikannattajia tai näytä yleisölle keskisormea.

Onneksi valmentajat ja managerit ovat vielä toista maata.

Seuraavassa Jose ”The Special One” Mourinhon top 10 -herjat ja loukkaukset.

1 – Vuonna 2005 Mourinho oli Chelsean managerina. Paikallisvastus Arsenalin pomona oli vielä Arsene Wenger. Chelsea oli voittanut keväällä 2005 Mourinhon ensimmäisellä kaudella Valioliigan mestaruuden. Edellisellä kaudella Wengerin Arsenal oli voittanut mestaruuden.

”Arsene Wenger on tirkistelijä. Hän tykkää katsella ihmisiä. On sellaisia ihmisiä, joilla on kodeissaan valtava teleskooppi, joilla he katsovat mitä muissa perheissä tapahtuu. Hän vaan puhuu ja puhuu Chelseasta”, Mourinho sanoi lokakuussa 2005.

Ja näin Wenger vastasi:

2 – Helmikuussa 2006 Mourinhon Chelsea pelasi Mestareiden liigan pudotuspeleissä Barcelonaa vastaan. Mukana oli vasta 18-vuotias Leo Messi.

”Kuinka sanotaan huijari katalaaniksi? Voisiko Messille antaa näyttelystä pelikieltoa? Barcelona on kulttuurikaupunki, jossa on monta hienoa teatteria ja tämä poika on oppinut hyvin. Hän on oppinut näyttelemisen pelatessa”, Mourinho sanoi, kun Messiä syytettiin Chelsean Del Hornon ulosajon kalastellusta.

3 – Vuosina 2010-2013 Mourinho oli Real Madridin managerina, ja sinä aikana The Special One kävi Barcelonan managerin Pep Guardiolan kimppuun. Real hävisi huhtikuussa 2011 Barcalle Mestareiden liigan semifinaalin. Barca voitti lopulta koko turnaukset.

”Guardiola on loistava valmentaja, mutta minä ole voittanut Mestareiden liigan kaksi kertaa. Hän on voittanut yhden ja se yksi hävettäisi minua. Olisi ollut häpeällistä voittaa se Stamford Bridgen skandaalin avulla, ja jos hän voittaa ätnä vuonna, niin se on skandaali Bernabeulla. Toivon, että Guardiolalla on joskus mahdollisuus voittaa Mestareiden liiga kunnolla, puhdas mestaruus ilman skandaalia”, Mourinho sanoi.

4 – Heinäkuussa 2015 Mourinho joutui lähtemään Real Madridista ja tilalle tuli Rafael Benitez. Benitezin vaimo oli mennyt sanomaan, että hänen aviomiehensä joutuu aina siivoamaan Mourinhon sotkut. The Special One ei tästä oikein pitänyt.

”Ainoa seura, jossa hänen aviomiehensä korvasi minut oli Inter Milan, ja siellä hän tuhosi kuudessa kuukaudessa sen ajan parhaan eurooppalaisen joukkueen. Ja rouvan olisi parempi vain pitää huolta aviomiehensä dieetistä, niin olisi vähemmän aikaa puhua minusta”, Mourinho sanoi viitaten Benitezin ylipainoon.

5 – Kun Mourinholla oli hankaluuksia Manchester Unitedin managerina ja Antonio Contella meni hyvin Chelsean kanssa, niin Mourinho hermostui Conten sivurajatouhuille, kun Chelsea oli piessyt Man Unitedin 4-0.

”Parempi käyttäytyä niin kuin minä käyttäydyn. Paljon kypsemmin, parempi joukkueelle, ja parempi minulle. Ei tarvitse olla sivurajalla kuin hullu että olisi intohimoa. Intohimon näkee joka päivä, siinä miten on omistautunut työlleen, ei siinä kuinka on kameroiden edessä.”

Conte tosin vastasi Mourinholle, kuten alla olevassa tweetissä kerrotaan:

6 – Ajoittain Mourinho ja Wenger olivat hyvissäkin väleissä, mutta kun Mourinho palasi Chelsean manageriksi uudemman kerran, niin helmikuussa 2014 Wenger sai taas osansa.

”Jos Wenger on oikeassa, ja minä pelkään epäonnistumista, niin se johtuu siitä, että en ole epäonnistunut usein. Kahdeksan vuotta ilman pokaaleja, se on epäonnistuminen. Wenger on epäonnistumisen erikoismies. Jos tekisin saman Chelseassa, kahdeksan vuotta, niin lähtisin enkä tulisi takaisin”, Mourinho sanoi viitaten Arsenalin vaisuun menestykseen.

7 – Omatkin pelaajat saavat joskus Mourinholta satikutia. Kun Mourinho oli Manchester Unitedin managerina, niin hän ei oikein ollut vakuuttunut laitapakki Luke Shawn pelaamisesta.

”Luke pelasi hyvin, mutta se oli hänen vartalonsa ja minun aivoni. Hän oli edessäni ja minä tein kaikki päätökset hänen puolestaan”, Mourinho sanoi huhtikuussa 2017, kun Shaw oli pelannut hyvin.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

8 – Chelsean puolustaja Ricardo Carvalho sai osansa elokuussa 2005, kun Carvalho oli kommentoinut putoamistaan avauskentällisestä. Sittemmin Mourinho vielä hankki Carvalhon Real Madridiinkin.

”Ricardo Carvalholla tuntuu olevan ongelmia ymmärtää asioita. Ehkä hänen pitäisi testata älykkyysosamääränsä tai mielisairaalaan tai jotain”, Mourinho sanoi.

9 – Syyskuussa 2014 Mourinho joutui Chelsean managerina väittelyyn Bayern Munchenin managerina olleen Pep Guardiolan kanssa. Väittelyn syy oli pelinurmen pituus.

”Kun nautit siitä mitä teet, hiukset eivät lähde päästä, ja Guardiola on kalju. Hän ei nauti jalkapallosta.”

10 – Jose Mourinhon tuli Chelseaan Claudio Ranierin tilalle vuonna 2004, ja kun kumpikin manageri myöhemmin oli hommissa Serie A:ssa, niin heistä tuli kovat viholliset.

”Opiskelin italiaa viisi tuntia päivässä usean kuukauden ajan että pystyisin kommunikoimaan pelaajien, median ja fanien kanssa. Ranieri oli ollut Englannissa viisi vuotta ja hänellä oli silti hankaluuksia sanoa huomenta ja hyvää iltapäivää”, Mourinho pilkkasi Ranierin kielitaitoa.