Naispelaaja Coyne Schofield mukana NHL:n All Stars -luistelukisassa

USA:n naismaajoukkueen rakettilaituri Schofield sai yllätyskutsun All Stars -taitokisan luistelukisaan. Schofield jätti yhden miespelaajan taakseen.

Raja-aidat murtuvat. Ensimmäinen naispelaaja on osallistunut NHL:n All Stars -viikonlopun taitokisaan. Kendall Coyne Schofield oli mukana nopeusluistelukisassa, eikä hän ollut kisan viimeinen.

Colorado Avalanchen keskushyökkääjän Nathan McKinnonin piti olla mukana kisassa, mutta hän joutui jäämään loukkaantumisen vuoksi sivuun koko NHL:n All Stars -viikonlopusta. Coloradon joukkue haastoi McKinnonin sijasta kisaan mukaan USA:n naisten maajoukkueen Schofieldin. Ja Schofield suostui.

Rakettikokoinen, noin 155 cm pitkä 26-vuotias Schofield pelaa seurajoukkueessaan NWHL -liigan Minnesota Whitecapsissa ja maajoukkueessa laiturin paikkaa. Hän oli mukana 2018 Etelä-Koreassa olympiakisoissa voittamassa kultaa USA:lle.

 

Schofieldin tulos luistelukisassa oli 14.346, ja tällä hän oli kilpailun seitsemäs. Kisan viimeiseksi jäi Arizona Coyotesin laituri Clayton Keller. Muut mukana olleet olivat Connor McDavid, Cam Atkinson, Mathew Barzal, Jack Eichel, Miro Heiskanen ja Elias Pettersson. Kisan voitti McDavid kolmannen kerran peräkkäin ajalla 13.378.

”Luonnollisesti olin hieman hermostunut. Mutta tiesin että se olisi tilaisuus, joka murtaisi muureja, ja sellainen hetki, joka voisi muuttaa koko sitä kuinka koko laji ymmärretään”, Schofield sanoi kilpailun jälkeen.

Schofield oli ilmeisen vakuuttava kisassa. Kun hän lähti liikkelle, niin koko halli huusi ”USA, USA”. McDavidkin oli vaikuttunut raketti-Schofieldin vauhdista.

”Kun hän lähti, niin olin että vau. Luulin, että hän voittaisi”, McDavid totesi.

Toronton sentteri Auston Matthewskin oli ihmeissään.

”Hän lensi. Kiusasin Kelleriä, kun Schofield voitti hänet.”

Naisia oli muutenkin mukana All Stars -taitokisassa. Toinen USA:n maajoukkueen pelaaja Brianna Decker sai syöttökisassa ajan 1.06. Ajanoton kanssa oli hieman ongelmia, mutta ilmeisesti Decker päihitti NHL -kisan voittajan Leon Draisaitlin kolmella sekunnilla.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia