Naisten urheilu ei saa ansaitsemaansa arvostusta OSA 3

Naisten urheilun arvostuksen puute nousi tapetille, kun historian ensimmäinen nainen voitti maailman parhaalle jalkapalloilijalle jaettavan Kultainen Pallo palkinnon. Gaalassa kuultiin tökerö kysymys, joka sai urheilukansan vihaiseksi. Veikkaussivut.com päätti pureutua naisurheiluun kolmiosaisessa artikkelisarjassa.

Teksti on jatkoa Veikkaussivut.com naisurheilupaketin toiselle osalle.

Yhteenveto

Mielestäni ei ole olemassa naisten ja miesten lajeja. Mies voi menestyä naisvaltaisessa lajissa ja sama pätee myös toisinpäin. Vanhoillinen sekä ilmeisesti vieläkin alakouluissa pyörivä tyttöjen ja poikien lajeihin jaottelu jättää etenkin pojille leimatuksi tulemisen pelon, jonka vuoksi he eivät uskalla hypätä tyttövaltaisiin lajeihin. Sama vanhoillinen ajattelu pätee myös nuorten vanhemmissa, jotka estävät tyttöjä pelaamasta jääkiekkoa sekä poikia ratsastamasta.

Maailman nopein henkilö on kiinnostavampi kuin maailman nopein nainen, mies tai juniori. On fakta, että tilastollisesti naiset eivät pääse miesten tasolle jalkapallossa, joten on hienoa, että Kultaista Palloa päätettiin alkaa jakamaan henkilön sijasta miehille sekä naisille. Palkinnon jakaminen naisille on naisurheilun tulevaisuudelle erittäin tärkeä asia.

Naisten lajit ovat koukuttavia, sillä naisista paistaa tunne, joka välittyy katsojille asti. Wahlströmin astuessa kehään kylmät väreet valtaavat kehon samalla tapaa, kuin naisten jalkapalloa seuratessa voiton tahdon näkee kentän laidalle asti. Naiset eivät filmaa ja taistelevat usein miehiä urheammin pallosta. Euroopan sekä maailman mestaruuksia painissa voittaneesta Petra Ollista paistaa sisukkuus, joka usealta mieheltä puuttuu. Pitääkö Eklundin ”urheus, sopii miehille” väite siis paikkaansa? Petran ummessa oleva silmä osoittaa urheutta ja vasta silloin siitä uutisoidaan.

Aino-Kaisa Saarinen on kertonut huomanneensa tytöttelyn ja vähättelyn pienentyneen huomattavasti hänen uransa aikana. Ässien johdosta Naisten Liigan uudeksi puheenjohtajaksi siirtynyt Eeva Perttula on tuore esimerkki miten naisia valitaan entistä enemmän johtotehtäviin. Jääkiekkoliitto päätti alentaa lippujen hintoja huhtikuussa 2019 Suomessa pelattaviin naisten jääkiekon maailmanmestaruuskisoihin, jotta laji saisi katsojia. Suomalainen on viimeksi nyrkkeillyt legendaarisessa Madison Square Gardenissa 80-vuotta sitten. Eva Wahlström ottelee suuren kansainvälisesti näkyvän ottelun kyseiseissä pyhätössä Katie Tayloria vastaan 15. joulukuuta.

Nämä ovat hienoja asioita jotka vievät naisurheilua eteenpäin.