Nämä neljä pelaajaa Hall Of Famen jäseniksi 2018?

Selänne pääsi Hall Of Fameen - kenen vuoro ensi vuonna?

Maanantaina Dave Andreychuk, Paul Kariya, Mark Recchi, sekä Teemu Selänne aateloitiin jääkiekon kunniagalleria Hall Of Fameen. Selänne oli toinen suomalainen Jari Kurrin jälkeen, joka lunasti paikkansa kunniakkaasta joukosta.

Tämän vuoden valinnat ovat selviä, mutta koskaan ei ole liian aikaista miettiä seuraavia valintoja. Veikkaussivut.com listaa mahdolliset valinnat. Onko sinulla mielipide ketä saa paikkansa Hall Of Famesssa 2018?

Niinkuin Teemu Selänteenkin kohdalla, valinta voidaan tehdä vasta kolme vuotta uran päättymisen jälkeen. Ajankohdat ovat otettu valinnoissa huomioon.

Martin Brodeur

Yhtenä kaikkien aikojen parhaimpana jääkiekkomaalivahtina pidetty Brodeur on lähes varma valinta. Ikoninen New Jersey vahti lopetti uransa 2015, joten hän on tulevana vuonna ensimmäistä kertaa valintakelpoinen.

Kolminkertainen Stanley Cup mestari sijoittuu ykköseksi kaikkien aikojen otteluvoitoissa uskomattoman 691 voiton ansiosta. Brodeur on lähtenyt kaukalosta voittolaukauskilpailun voittajana ennätyksellistet 125 kertaa. Martin torjui Kanadalle olympiakultaa 50 vuoden tauon jälkeen vuonna 2002.

Vuoden 1994 Calder Trophy voittajan kaapista löytyy muunmuasssa neljä Vezina Trophya, viisi William M. Jennings Trophya, sekä maininta kymmenestä valinnasta NHL:n tähdistöotteluun.

Jeremy Roenick

Roenick teki NHL depyyttinsä Chigacossa 1988, tuoden Blackhawksiin hieman erilaista kiekkokulttuuria. Roenickin tekeminen tarjosi sekoituksen nopeaa taitokiekkoa sekä sisua ja taistelua.

Se oli kuitenkin vasta upean uran alkua. 20 vuoden pääsarjauran aikana mies ehti pelata myös neljässä muussa NHL joukkueessa. Seitsemän ensimmäisen Chicago kauden jälkeen tie vei Phoenix Coyotesin kautta Philadelphia Flyersiin, jonka jälkeen yksi kausi Los Angeles Kingsissä, sekä kaksi viimeistä kautta San Jose Sharksissa.

Vuonna 2007 Sharksien riveissä Roenickista tuli kolmas Amerikkalaispelaaja joka ylsi 500:n NHL-maalin rajapyykkiin. Roenick ilmoitti uransa lopettamisesta 2009, jolloin hänellä oli kasassa 1363 NHL-ottelua joista 1216 tehopistettä. Häntä pidetään yhtenä parhaista pelaajista, jotka eivät ole voittaneet Stanley Cuppia.

 

Alexander Mogilny

Vuonna 1989 NHL:ään loikkasi ensimmäinen Neuvostoliittolainen pelaaja. Mogilnyn jalanjäljissä perässä tuli monta muuta suurta legendaa kuten Sergei Fedorov, Pavel Bure, ja Sergei Zubov.

Samalla kaudella Mogilyn teki NHL debyyttinsä Buffalo Sabresin kanssa tehden 65 ottelussa 43 tehopistettä. Kolme vuotta myöhemmin venäläistaituri maalasi upeat 76 kertaa yhden kauden aikana. Vastaavaan maalimäärään Liigan historiassa on pystytty vain neljä kertaa.

Mogilny voitti Stanley Cupin New Jersey Devilsissä vuonna 2000,  juurikin yllämainitun Martin Brodeurin ollessa tolppien välissä. Hän on kolmantena kaikkien aikojen venäläispelaajien NHL pistepörssissä, kun edellä on vain Fedorov sekä Alexander Ovechkin. Molempien Alexandereiden lempinimi on Aleksanteri Suuri, mutta kumpi on oikeasti ”suurempi”? Vertailu tälläisten pelimiesten kesken on turhaa, mutta #8 johtaa Mogilnya kolmella pisteellä ja ura senkuin jatkuu!

 

Martin St. Louis

 

St. Louisia ei koskaan varattu NHL:ään pieneen kokoon verraten, mutta hän pelasi silti 1134 runkosarjaottelua ja nappasi yhden Stanley Cupin. Palkintokaapista löytyy myös kaksi runkosarjan parhaalle pistemiehelle jaettavaa Art Ross Trophya.

Martinin alku NHL:ssä ei ollut helppo. Ensimmäinen kausi Calgary Flamesissa meni lähinnä farmijoukkueessa, kun NHL otteluita kertyi vain 13 kappaletta, joista tehot 1+1. Seuraavana kautena NHL otteluita kertyikin jo 56, joista tehot 3+15.

Aikakausi Tampa Bay Lightingissa onkin sitten aivan eri lukunsa. Miehen pelaaminen parani huomattavasti ja hän johdatti Tampa Bayn Stanley Cuppiin kaudella 2004. Kaudella 2006-07 hän teki uransa parhaat pisteet (43 maalia + 59 syöttöä = 102 pistettä).

St. Louis ilmoitti Kesällä 2015  lopettavansa pelaajauransa, joten hänkin on ensikaudella valittavissa.