Nämä siirrot jäivät pienelle huomiolle, mutta ovat tärkeitä seuroille

Tässä Grabner löysi itsensä maalista - nyt kuitenkin Devilsistä

NHL-seurojen GM:t saavat nyt hengähtää hieman. Takana on kiireinen ja raskas viikko ja etenkin eilinen päivä, sillä NHL:n siirtoraja umpeutui Suomen aikaa maanantai yönä. Mitään maailmaa mullistavaa suurta pommia ei nähty, mutta Stanley Cuppia himoitsevat joukkueet saivat tehtyä vielä viimeisiä silauksia rostereihinsa. Ilmiselväähän on, että siirtorajan umpeutumisen jälkeen osalla seuroista on morkkis. Ainahan näissä on sekä voittajia että häviäjiä.

Tampa Bay Lightiningiin kaapattu Ryan McDonagh, San Jose Sharksiin siirtynyt Evander Kane, sekä Patrik Laineen sentteriksi siirtyvä Paul Statsny varastivat suurimmat otsikot. Seuraavat viisi hieman pienemmälle huomiolle jäänyttä siirtoa ovat kuitenkin täsmäosumia seuroilleen.

Jason Chimera, Ducks

Anaheim GM Bob Murray oli niin sanotusti kaukaa viisas. Pudotuspeleissä ankkalaumaa vastaan saattaa asettua Nashville Predators, joka siirtää kiekkoa nopeammin ja taidokkaimmin pois omalta alueeltaan, kuin yksikään muu NHL-joukkue. Chimeran tilastoista ei tätä huomaa, mutta mies on NHL:n parhaimmistoa katkomaan aloitussyöttöjä sekä tunkeutumaan vastustajan puolustajien ihon alle. Lähes 100-kiloinen kokenut 38-vuotias Chimera jakaa fyysisyyttään tuntuvasti, joka on pudotuspeleissä uskomattoman arvokasta.

Michael Grabner, Devils

Harvoin 25 maalia kaudella tehnyt pelaajat siirtyy toiseen seuraan näin hiljaisesti. Se saattaa johtua myös siitä, ettei New Jersey Devils ole mediaseksikkäin joukkue.

Grabner tarjoaa kuitenkin jo ennestään yhdeksi NHL:n nopeimmaksi kutsutulle joukkueelle entistä enemmän nopeutta. Vastustajien puolustajat saavat miettiä miten ottavat Taylor Hallin, Miles Woodin tai Grabnerin kiinni siniviivallaan. Siinä on tekemistä.

Mike Reilly, Montreal

Canadiens kauppasi Joe Morrowin puolustuksesta Jetsiin. Tilalle oli napattava uutta verta, johon Mike Reilly oli nappi valinta. Vähäriskinen, mutta tasaisesti suorittava Reilly on siniviivalle oiva tulokas.

Nuori Reilly ei ole ollut hyökkäyssuuntaan odotetun tehokas, mutta se saattanee johtua Wildin ahtaasta rosterista. Hän on saanut keskimäärin 12min peliaikaa, kun taas Morrow sai Canadiensissa melkein 18 minuutin keskiarvolla jääaikaa. Peliaika tulee siis nousemaan kutakuinkin viitisen minuuttia. Ottaen huomioon jääajan kasvun, ylivoimaan nouseminen, sekä AHL:ssä tehdyt tehot, niin Reilly tulee tekemään tuhojaan Canadiens pakistossa. Hyvä siirto niin pelaajalle kuin seuralle.

Pontus Aberg, Edmonton

Oilers päätti napata nuoren lahjakkuuden joka tulee nousemaan vielä parrasvaloihin. 24-vuotias Aberg on kirjauttanut 52:ssa NHL-ottelussa ainoastaan 10 tehopistettä. Esityksistä on kuitenkin paistanut silloin tällöin huomiakin suorituksia. Keskimääräinen jääaika 12min/ottelu on vaikuttanut myös paljon. AHL tilastot kertovat kuitenkin taitotasosta:

Kausi Pelatut ottelut Maalit Syötöt Pisteet
2014-15 69 16 18 34
2015-16 74 25 15 40
2016-17 56 31 21 52
2017-18 4 4 2 6
Yhteensä 203 76 56 132

Connor McDavidin rinnalla vastaavaan pelitahtiin kuin AHL:ssä.

Frank Vatrano, Panthers

Vatranon kohdalla kyse on samoista asioista kuin Abergilla. 23-vuotiaalta hyökkääjältä odotettiin läpimurtokautta, mutta kuinkas kävikään. Kausi on tuottanut ainoastaan kaksi maalia sekä yhden syöttöpisteen. Peliaikaa on kertynyt keskimäärin 10 minuuttia.

Pantterit tulevat antamaan Vatranolle mahdollisuuden, sillä he luopuivat kolmannen kierroksen varauksesta hänen takiaan. Pelaaminen Alexander Barkovin tai Vincent Trocheckin rinnalla saattaa palauttaa miehen AHL:stä tuttuun maali-per-peli tahtiin.

 

.