NFL-joukkue tuo kaljaa tarjoilevat robotit kotiotteluihinsa

Kuten vanha sanonta kuuluu, kehitys kehittyy. Bissebotit ovat uusinta huutoa urheilutapahtumissa.
beerrobot

Oluen ja muiden virvokkeiden kittaaminen kuuluu poikkeuksetta jokaiseen urheilutapahtumaan ympäri maapallon. Yleensä olutta laskevat janoisten fanien tuoppeihin työntekijät, joiden kädet käyvät niin että heikompaa hirvittää mutta NFL-seura Denver Broncos on tuomassa kotiareenalleen Broncos Stadium at Mile High pyhättöön ihan uudenlaisen bissenlaskijan. Olutta tarjoillaan ensi kerran tulevana lauantaina Cleveland Brownia vastaan käytävässä ottelussa ”Bud Light Bot:n” toimesta. Pähkinänkuoressa, Denver Broncosin kotipeleissä kaljaa tarjoilee jatkossa robotti.

Ihmiskunnan hienoin keksintö?

Olutta tarjoilevan robotin, eli yhden ihmiskunnan hienoimmista keksinnöistä, on kehittänyt MSI TEC robotiikan ja ohjelmoinnin koulutuslinjalla. Olutta tarjoileva robottikäsi tulee ensi alkuun kokeiluun vain yhteen kulmaa areenaa mutta suunnitelmissa on, että robotit valtaisivat kaljatiskit tulevaisuudessa pitkin NFL-areenoita. Tämä on merkittävä säästö henkilöstökulujen suhteen mutta palvelukokemuksena kylmä käsi ei vastaa mitenkään ihmisen kanssa jutustelua. Ja voiko robotille avautua tuopin ääressä omasta kurjasta elämästään?

Nähtäväksi jää miten robottien kaljahanojenvalloitus ottaa tuulta alleen. Alla vielä pari julkaisua testausvaiheesta:

Haluaisitko sinä kotimaisiin urheilukatsomoihin kaljabotit? Kommentoi Facebookissa!

 

Robotit haastavat myös oikeat urheilijat

Robotit ovat haastamassa tulevaisuudessa urheilutapahtumien työntekijöiden työpaikkojen lisäksi myös varsinaisten urheilijoiden työt. Ainakin jos uskomme robottiurheilun kattojärjestöä FIRA:a (Federation of International Robot-Sport Association), joka väittää, että vuonna 2050 täysin roboteista koostunut jalkapallojoukkue pystyy voittamaan 90 minuuttia kestävässä jalkapallo-ottelussa silloisen hallitsevan maailmanmestarijoukkueen. Eli vuosisadan puolivälisessä voidaan sanoa että ”jalkapallo on peli jossa 11 ihmistä ja 11 robottia juoksevat 90 minuuttia pallon perässä ja lopussa robotit aina voittavat?”.

Vaikka teknologian kehitys on hieno asia ja tekniikan avulla voidaan toteuttaa mahtavia asioita niin ajatus urheilutapahtumasta, jossa kaikki palvelu saadaan roboteilta ja kaikki urheilijat ovat robotteja on aika arveluttava.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia