NFL on täynnä rikollisia, murhamiehiä ja pahoinpitelijöitä

Tilastojen mukaan NFL-pelaaja joutuu pidätetyksi joka seitsemäs päivä. Ja usein kyse on rankasta väkivallasta.

Kansas City Chiefs

Tällä viikolla alkava amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL on USA:n suosituin ja seuratuin urheilusarja. Samalla se on sarja, jonka pelaajista ei oikein ole roolimalleiksi. NFL Arrest -tietokannan mukaan NFL pelaaja pidätetään keskimäärin joka seitsemäs päivä. Pisin aika, kun NFL:n pelaaja ei ole joutunut pidätetyksi on 65 päivää. Suurin osa rikoksista on rattijuopumuksia, huumeita, perheväkivaltaa ja muuta häiriökäyttäytymistä.

Tällä kaudella suurimmat otsikot lienee saanut Kansas Cityn laitahyökkääjä Tyreek Hill, joka pieksi kolmevuotiaan poikansa niin pahoin, että pojalta murtui käsi. Hillin raivokohtauksen syy oli se, että poika itki.

Viime vuosien kovimmat kohut ovat saaneet aikaan Baltimore Ravensin keskushyökkääjä Ray Rice, joka löi riidan päätteeksi hotellin hississä vaimonsa yhdellä iskulla tajuttomaksi. Tämän Rice teki tietenkin suoraan turvakameran edessä, ja siihen loppui miehen peliura.

Toinen supertähti, keskushyökkääjä Adrian Peterson taas pieksi nelivuotiaan poikansa vyöllä niin pahasti, että lapsi sai haavoja ja ruhjeita. Peterson sai vuoden pelikiellon.

Kansas Cityn keskushyökkääjä Kareem Hunt taas sai kahdeksan ottelun pelikiellon, kun video todisti hänen potkineen ja lyöneen naista.

NFL-pelaajat todellakin osaavat olla ihmiskunnan pohjasakkaa.

Edellä mainitut eivät ole lähelläkään pahimpia NFL-rikollisista. Tässä muutama esimerkki, lista rikollisista NFL-pelaajista on loputtoman pitkä.

Hernandez sai elinkautisen

Muutama vuosi sitten New England Patriotsin TE Aaron Hernandez sai elinkautisen tapettuaan siskonsa puolison. Hernandez teki myöhemmin sellissä itsemurhan.

OJ Simpsonin tapaus on maailmankuulu. Peliurallaan Simpson oli yksi aikansa parhaista keskushyökkääjistä, ja alkoihan miehen näyttelijäurakin pelien jälkeen komeasti luutnantti Frank Drebinin kanssa.

Myöhemmin Simpson pakeni poliiseja suorassa televisiolähetyksessä, kun poliisit olisivat halunneet kysyä häneltä vaimonsa ja tämän poikaystävän murhista. Simpson vapautettiin kuitenkin oikeudessa. Myöhemmin Simpson kuitenkin syyllistyi aseelliseen ryöstöön ja sai yhdeksän vuoden tuomion.

Ramsin laitapuolustaja Darryl Henley taas istuu 41 vuoden tuomiota kokaiinin salakuljetuksesta.

Kansas Cityn tukimies Jovan Belcher ampui ensin tyttöystävänsä ja sitten itsensä. Parilla oli kuulemma ollut ongelmia, ja oli käynnissä huoltajuuskiista.

Pac-Man hermostui stripparille

Laitapuolustaja Adam ”Pac-Man” Jones sai aikaan mylläkän strippiklubilla. Ensin Jones hermostui stripparille, koska tämä nosti maasta laskun, jonka Jones oli sinne heittänyt. Jones pieksi stripparin, ja perään klubin ulkopuolella oli vielä ampumavälikohtaus.

Kaksinkertainen Super Bowlin voittaja, yksi kaikkien aikojen parhaista tukimiehistä Lawrence Taylor taas sai ehdonalaista 16-vuotiaan raiskauksesta.

Barret Robbins missasi Super Bowlin, jonne hänen joukkueensa oli päässyt, kun hullu ryyppyputki Meksikossa meni pitkäksi. Robbins oli reissullaan hyökännyt poliisien kumppuun. Poliisit ampuivat, ja yksi kuti läpäisi Robbinsin sydämen. Miestä tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt, vaan hän meni vielä tyrmäämään poliisin reikä sydämessä.

Lawrence Phillips istuu 30 vuoden tuomiota, kun hän hermostui puistohöntsän jälkeen teiniryhmälle, jonka kanssa oli pelannut. Phillips yritti ajaa teinien päälle autolla.

Kaiken takana aivovamma?

Kaikista hulluin on kuitenkin Robert Rozier. Peliuransa jälkeen Rozier liittyi Rakkauden temppeli -ryhmän salaiseen The Brotherhood -porukkaan. Päästäkseen mukaan salaseuraan kokelaan piti tappaa yksi ”valkoinen piru” ja tuoda ruumiin osa mukanaan. Rozie tappio samalla seitsemän ”valkoista pirua”.

Useampikin vihanhallintaongelmista, masennuksesta ja muista mielenteveyden ongelmista kärsinyt pelaaja on testamentannut aivonsa kuolemansa jälkeen tutkittaviksi, muun muassa Aaron Henandez on tehnyt tämän. Järjestään pelaajien aivoista on löytynyt aivot rappeuttavaa CTE-tautia. Syy tautiin on jatkuvat amerikkalaisen jalkapallon kovat kontaktit.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia