NHL 21 - Jotain uutta konsolikiekkoon? Vai sittenkin vain päivitys?

EA Sports mainostaa, että NHL21 on entistä sulavampi, nopeampi ja huimasti näyttävämpi kuin edelliset änärit. Heidän mukaansa valtavat parannukset kiekon molemmilla puolilla takaavat lukuisia uusia tapoja hallita peliä sekä piestä vastustajaa. Mikä on totuus? Onko kyseessä vain pelaajapäivitys?

Vuonna 1991 perustettu Electronic Artsin urheilupelibrändi EA Sports julkaisi ensimmäisen jääkiekkopelin perustusvuotenaan 1991 Sega Mega Drivelle. Siitä lähtien peli on julkaistu joka vuosi suurimmille konsoleille. Pari ensimmäistä vuotta piti sisällään lisenssiongelmia, kun alussa NHL Hockeyllä oli NHL:n lisenssi, mutta ei pelaajajärjestö NHLPA:n lisenssiä, joten pelaajat olivat nimettömiä. Vuonna 1993 pelillä oli NHLPA:n, mutta ei NHL:n lisenssiä, joten pelaajilla oli nimet, mutta joukkuella ainoastaan värit. Tämän jälkeen kehitys on ollut jatkuvaa ja nostetaan esiin vuoden 1994 NHL, jota pidetään sarjan parhaimmistoon kuuluvana. Kyseisen vuoden peli on tuoreessa NHL21:ssä minipelilisänä, kuten myös vuonna 2006. Eikä suotta, sillä se on edelleen IGN:n 100 parhaan pelin listalla sijalla 47.

Kyseisten vuosien jälkeen suurimmat muutokset ovat olleet kasvojen lisääminen, uudet kamerakulmat, selostajien lisääminen, tappelut, Skill Stick ohjauksen lisääminen, sekä myöhemmin erilaiset online ranking pelimuodot. Viime vuosina sarjan pelejä on kritisoitu reilusti siitä, että uudistukset ovat olleet pieniä, mutta toisaalta mitä uutta voitaisiin enää kehittää?

NHL21 Ovechkin Edition?

Täysi kunnioitus huikealle uralle, eikä mitään pois Ovechkinilta, mutta NHL21 näyttää olevan kuin Ovechkin Edition. EA on julkaissut Alex to Ovi videoita pitkin syksyä ja heidän sivuillaan on pitkät kertomukset venäläistähden urasta.

-Fanimme ovat pyytäneet virkistävää Be A Pro kokemusta, jossa he voivat olla samassa valokeilassa kuin heidän suosikki NHL-tähtensä, kuten Alexander Ovechkinvastaava tuottaja Sean Ramjagsingh kertoi julkaisutiedotteessa.  Suurimmat muutokset nähdäänkin Be A Pro uratilassa, jossa konsolipelaaja pääsee kotisohvalta astumaan aloittelevan kiekkoilijan hokkareihin ja antamaan näyttöjä alasarjan otteluissa ja rakentamaan uraa kohti Stanley Cup finaaleja. Suurimmat muutokset näkyvät kuitenkin kaukalon ulkopuolella, jossa pelaaja pääsee puhumaan niin valmennuksen, median kuin kavereiden kanssa. EA lupaa, että valinnat muokkaavat pelaajan brändiä ja vaikuttavat tulevaisuuteen tuoden mukanaan satoja erilaisia tarinallisia kohtauksia. Kemian luominen kaukalon ulkopuolella saattaa saada selostajat kutsumaan ketjua lempinimellä, kuten Tupu,Hupu ja Lupu ketjua konsanaan.

Nettipelailun puolella uusi pelimuoto HUT Rush, jonka kautta pelaaja voi avata uutta bonussisältöä HUT-pelimuotoon. Muita verkkopelaajia vastaan pelattavassa muodossa voittajan ratkaisee se, kumpi tekee näyttävempiä maaleja ja kikkoja, sillä ne kerryttävät pisteitä. Pelimuoto ei eroa paljoa Three pelimuodosta, ainoan eron ollessa se, että Rushista saa palkintoja HUT:iin.  Fanien toivoma perinteisten kausien verkkopelailu ei onnistu tämänkään vuoden NHL:ssä.

Svechnikov ja Ilmaveivi

EA on mainostanut pelin sisältävän runsaasti uusia kikkoja, mutta todellisuudessa lisäyksiä ovat ilmaveivi, jossa onnistui vuosi sitten Andrei Svechnikov sekä Nikita Kucherovin ”harhautukseton harhautus”, jossa kiekko vain jää liukumaan, sekä Sidney Crosbyn maalinraudoista itselle syöttäminen sekä muutamia muita pieniä uudistuksia. Ilmaveivi sai fanit kauhistumaan ensimmäisten videoiden tullessa julki, mutta EA kertoi tekevänsä siitä todella vaikean, jotta se ei dominoisi otteluita. Ajoitus on millisekunnin tarkkaa puuhaa ja kyseessä onkin NHL-historian yksi vaikeimmista kikoista, jonka onnistumiseen allekirjoittanut käytti Trial versiossa 5 tuntia ja 27 minuuttia. Vaikea sanoa kuinka kauan tuore änäri jaksaa viihdyttää, mutta kuten arvata saattaa yli viiden tunnin tuskailun jälkeen allekirjoittanut koki varmasti yhden parhaimmista tunteista jota peli voi tarjota:

via GIPHY

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia