NHL:n uusi älykiekko käyttöön Stanley Cup pudotuspeleissä

Valmistautukaa laseresitykseen Stanley Cupin pudotuspelien alkaessa, sillä NHL ottaa käyttöön uuden hehkukiekon. Onko pudotuspelit oikea hetki testaukselle?

TSN:n toimittaja Frank Severallin mukaan NHL esittelee uudet pelaajien seurannalla varustetut kiekot pudotuspelien alkaessa. Runkosarja pelataan hänen mukaan loppuun normaalilla kiekolla. Uuden kiekon kerrotaan olevan saman painoinen ja kokoinen sekä tuntuvan aivan perinteiseltä kiekolta.

-Meille on ollut viime aikoina tärkeätä varmistaa, että kiekko toimii kuten odotamme sen toimivan tositilanteessa, NHL:n median ja strategisen suunnittelun johtaja Steve McArdle kommentoi mediatilaisuudessa tiistaina.

Kiekolle on suoritettu satoja testejä ja sitä on ammuttu muun muassa kiekkotykillä ja tarkisteltu sen vaikutuksia.

-Emme ole vielä kyenneet rikkomaan tätä. Olemme ampuneet kiekkoa 170 mailin nopeudella ja kiekko ei ole hajonnut eikä muuttanut muotoaan, NHL:n tiedotustekniikan johtaja Keith Horstman kertoo.

-Yritämme löytää nopeuden mikä hajottaisi tämän, mutta sitä ei ole vielä löytynyt. Ei halkeilua, ei murtumista. Kumi kestää eikä kiekossa näy mitään vaurioita. Olemme iskeneet kiekkoa myös tolppaan löytääksemme heikon kohdan, mutta tämäkään ei ole paljastanut sitä, McArdle jatkaa kiekon ylistystä.

Mielenkiintoista on, että kiekkoa on testattu yhdeksässä NHL-ottelussa yhdeksässä eri hallissa viime kuussa. Testaukset jatkuvat vielä maaliskuussa ainakin kymmenessä ottelussa. Yksi julkistettu testiottelu on maaliskuun 20. päivä pelattava Toronto Maple Leafsin ja New York Islandersin välinen ottelu.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia