NHL-Draftin sentterien TOP10:ssä kaksi suomalaista

NHL-kausi on paketissa, Washington juhlii mestaruutta, Ovechkin on ajanut partansa ja uinut suihkulähteessä. Niin ikään myös AHL-kausi on saatettu pakettiin, Toronto Marlies juhlii mestaruutta, Miro Aaltonen tullaan näkemään Ovechkinin tapaan suihkulähteessä ja niin eteenpäin. Jälleen on kuitenkin aika alkaa odottamaan seuraavaa NHL-kautta malttamattomana ja yrittää saada apua suurimpiin vieroitusoireisiin ensi viikonloppuna olevasta NHL-Draftista.
NHL logo

Ensi viikonloppuna koko maailman NHL-seuraajien katseet suuntautuvat Dallasin American Airlines Centeriin, jossa järjestetään järjestyksessään 56. NHL:n varaustilaisuus. Ensimmäisen kierroksen valinnat tehdään perjantaina 22. kesäkuuta ja kierrokset 2-7 lauantaina 23. kesäkuuta

Varattavissa ovat 1. tammikuuta 1998 ja 15. syyskuuta 2000 välisenä aikana syntyneet nuoret kiekkoilijat, joita Suomeltakin tottakai löytyy. Tänä vuonna tuskin nähdään 2017 vuoden kaltaista suomalaisryntäystä, kun peräti 23 suomalaista varattiin NHL:ään. Ennen viime vuotta edellisen kerran yli 20 suomalaista varattiin neljätoista vuotta sitten lukemalla 26.

 

Suurin suomalaisnimi on Ässien keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemi, joka on nyt rankattu Draftin kymmenen parhaan sentterin joukkoon, sekä mahdollisesti myös kuuden ensimmäisen varauksen joukkoon.

Toisena NHL.comin sentterilistalla on QMJHL-seura Drummondville Voltigeursia edustanut kanadalaishyökkääjä Joseph Veleno.

Kolmanneksi listalle ylsi toinenkin kanadalaissentteri Barret Hayton, joka tehtaili viime kaudella OHL-seura Sault Ste Mariemin rosterissa kovat 60 tehopistettä.

Kärppien Rasmus Kupari ylsi arvostelussa sijalle kahdeksan, joten suomalaisittain vuosi tulee olemaan lupaava etenkin senttereiden osalta.

Tässä vielä NHL.comin koko TOP10 sentterilista:

2. Jesperi Kotkaniemi, Ässät (Liiga)
2. Joseph Veleno, Drummondville (QMJHL)
3. Barrett Hayton, Sault Ste. Marie (OHL)
4. Isac Lundeström, Luleå (SWE)
5. Akil Thomas, Niagara (OHL)
6. Ryan McLeod, Mississauga (OHL)
7. Jacob Olofsson, Timra (SWE)
8. Rasmus Kupari, Kärpat (FIN)
9. Ty Dellandrea, Flint (OHL)
10. Benoit-Olivier Groulx, Halifax (QMJHL)

Jos tätä NHL-tietäjää on uskominen, niin Kotkaniemi suuntaisi Chicagoon ja Kupari Columbuksen riveihin. Viikon päästä se tiedetään!