NHL-draft: Vain harva ykkösvaraus on Stanley Cup voittaja

NHL-draft on vuosi toisensa perään merkittävä tapahtuma Pohjois-Amerikassa ja draftin varausnumero 1. on kultaakin kalliimpaa NHL-seurojen silmissä, mutta onko ensimmäinen varausvuoro sittenkään niin käänteentekevä ja merkittävä?

NHL Stanley Cup pudotuspelit

 

Edmonton Oilers varasi vuonna 2015 Connor McDavidin koko NHL-varaustilaisuuden ensimmäisenä. McDavid on kiistattomasti yksi NHL:n parhaista pelaajista tällä vuosituhannella ja miehen arvo niin kentällä kuin markkinamielessä on Edmontonille suuri mutta Stanley Cup mestaruuteen asti hän ei ole toistaiseksi saanut johdatettua öljymiehiä.

Itseasiassa vuodesta 1980 alkaen vain kahdeksan ensimmäisenä draftattua pelaajaa on johdattanut joukkueensa himoittuun mestaruuteen! Osaatko nimetä nämä kahdeksan pelaajaa ennen kuin luet jutun loppuun asti?

Mario Lemiux – Vuoden 1984 ykkösvaraus

Legendaarinen Super-Mario on totta kai yksi historiallinen nimi tässä kahdeksikossa. Mies voitti Stanley Cupin pingviinien kanssa peräti viidesti.

Joe Murphy – Vuoden 1986 ykkösvaraus

Joe Murphy voitti Stanley Cupin vuonna 1989 Edmonton Oilersissa. Mies kuitenkin varattiin NHL-jäille kolme vuotta aiemmin Detroit Red Wingsin toimesta, joten tässäkään tapauksessa varaajan ei saanut suoranaista Stanley Cup menestystä.

Mike Modano – Vuoden 1988 ykkösvaraus

Vuonna 1988 varattiin draftin TOP 10:ssä muun muassa sellaiset nimet kuin Mike Modano, Rob Brind’Amour ja Teemu Selänne. Kaikki nämä kolme pelaaja ovat Stanley Cup voittajia mutta Modano oli heistä se ensimmäisenä varattu.

BONUS: 100€ bonus + 70€ ilmaisvetoina
Pelaa nyt

Vincent Lecavalier – Vuoden 1998 ykkösvaraus

Modanon jälkeen seuraava Stanley Cupin voittanut ensimmäinen varaus oli Vincent Lecavalier. Tampa-ikoni varattiin vuonna 1998 ja vuonna 2004 mies juhli mestaruutta yhdessä samana vuonna draftatun Brad Richardsin kanssa.

Marc-Andre Fleury – Vuoden 2003 ykkösvaraus

Maalivahteja ei usein varata ensimmäisenä mutta Marc-Andre Fleuryn kohdalla tämä tuotti isosti tulosta! Mies johdatti Pittsburghin kolmeen Stanley Cup voittoon ennen myyntiä Las Vegasiin. Vegasissa Fleury johdatti heti ensimmäisellä kaudella joukkueensa finaaleihin.

Alexander Ovechkin – Vuoden 2004 ykkösvaraus

Alexander Ovechkin on kiistattomasti yksi kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä NHL:ssä. Mies on Stanley Cupinsa ansainnut mutta venäläisen jahti kesti peräti 14 vuotta vuoteen 2018 asti.

Sydney Crosby – Vuoden 2005 ykkösvaraus

Sydney Crosby ja Aleksander Ovechkin on asetettu koko yhteisen peliajan toistensa kilpakumppaneiksi median silmissä. Vuotta venäläistä myöhemmin varattu Crosby on nostanut kannua kolmesti yhdessä jo aiemmin esitellyn Marc-Andre Fleuryn kanssa.

Patrick Kane – Vuoden 2007 ykkösvaraus

Viimeisein NHL:n ykkösvaraus, joka on voittanut Stanley Cupin jo vuonna 2007 varattu Patrick Kane. Kane voitti yhdessä Chicago Blackhawksin kanssa Stanley Cupin vuona 2013.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia