Vapaiden pelaajien kruununjalokivi John Tavares Torontoon!

Jos olet kuullut sivukorvallakaan NHL:n 2018 vapaiden pelaajien markkinoista, niin olet varmasti kuullut nimen: John Tavares. Tavares on ollut NHL-seuraajien huulilla, sekä huhumyllyssä jo pitkään ja vihdoin asioille saatiin varmuus. Tavaresin uusi seura on Toronto Maple Leafs.

Suomen aikaa varhain sunnuntai aamuna selvisi, että New York Islanders ei ollut onnistunut sopimuksen teossa menettäen samalla mahdollisuuden kirjoittaa kapteeninsa John Tavaresin kanssa kahdeksan vuoden sopimus. Vielä tänään Islanders olisi voinut tehdä muiden joukkueiden tapaan seitsemän vuoden maksimimittaisen sopimuksen supertähtensä kanssa, mutta mukana oli nyt eiliseen verraten useita kilpakumppaneita.

Elliotte Friedmanin Twitter julkaisu kertoo kuitenkin karua sanomaa Islandersin suuntaan; Tavares haluaa menestyä. Niimpä hän ei jatka enää uraansa Islandersin riveissä.

27-vuotias kanadalaissentteri on kirjoittanut Toronto Maple Leafsin kanssa seitsemän vuoden mittaisen sopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo on 77 miljoonaa dollaria, joka tarkoittaa 11 miljoonan dollarin vuositienestiä.

Koko NHL-uransa New York Islandersia edustanut kanukki toimi Islanders kapteeni peräti viisi vuotta. Yhdeksän Islanders kauden aikana miehelle on kertynyt 669 ottelua, 272 maalia, sekä 349 syöttöpistettä. Kulunut kausi tuotti miehelle uransa toiseksi parhaat tehopisteet 37+47=84. Parhaimmat tehopisteet mies on kerryttänyt kaudella 2014-15, kun hän tehtaili 38 maalia ja yhteensä 86 tehopistettä.