5 ketjua joiden varassa NHL porskuttaa

Veikkaussivut.com ottaa pikaisen silmäyksen NHL:n viiteen hyökkäysketjuun, jotka ovat aloittaneet kauden hurjasti ja ovat kannatelleet joukkuettaan.

Tähän kattaukseen liittyy sekä huonoja että hyviä uutisia, sillä joukkuetta kannatteleva vahva ketju voi ratkaista ottelun omalle joukkueelle milloin vain, mutta huono uutinen on se, että yksi ketju ei kannattele joukkuetta läpi pitkän kauden.

Annamme suurimman painon 5v5 pelitilanteelle ja jätämme erikoistilanteet pienemmälle painoarvolle faktoja tarkastellessa.

Edmonton Oilers

Ketju: Connor McDavid, Leon Draisaitl, Zack Kassian

Tämä kombinaatio on ollut jäällä jopa 30% Oilersin 5v5 tilanteista, joka on hurja prosentti myös kärkiketjuille. McDavid sekä Draisaitl muodostavat kahden kärjen koko sarjan hyökkääjien jääajassa ottelua kohden, kun Kassian yltää sijalle 22. Kaksi edellä mainittua kellottaa 18:30min/ottelu jääaikaa, joka on hurja lukema, sillä ainoastaan Mathew Barzal yltää yli 18 minuutin heidän lisäkseen. Erikoistilanteet mukaan lukien McDavidin ja Draisaitl keskiarvo on hyökkääjälle hurja 22.30min/ottelu.

Tämän kolmikon maaliero näyttää lukemaa 11-3 viimeiseltä 124 minuutilta, joka kertoo dominoinnista. 11 maalia on 60 prosenttia joukkueen 5v5 maaleista, kun heidän ollessa vaihdossa maaliero näyttää päinvastaista lukemaa 6-8. Sama tarina tulee jatkumaan, kun McJesus sekä Dr. Drai tulee jatkamaan öljymiesten kannattelua, mutta kuten olemme nähneet edellisillä kausilla, niin tämä resepti ei tule riittämään.

Draisaitlin uskomaton syöttö jatkoajalla McDavidin lapaan:

Boston Bruins

Ketju: Patrice Bergeron, David Pastrnak, Brad Marchand

Nämä kolme herraa muodostavat täydellisen kolmikon.

Bergeron sekä Marchand ovat kaksi sarjan parhainta yleispelaajaa, kun Pastrnakista on nopeasti kasvanut yksi vaarallisimmista maalintekijöistä. Viime kausien suurin kysymys on ollut, että riittääkö syvyys näiden ketjujen takana ja tälläkin kaudella 2-4 ketjuilta odotetaan reilusti parannusta.

Ketjua on peluutettu maltillisemmin kuin Edmontonin keihäänkärkeä ja he ovat pelanneet ainoastaan 86 minuuttia 5v5 tilanteista, joka on 22% joukkueen kokonaisminuuteista. He ovat maalanneet tässä ajassa yhdeksän maalia, kun muut ketjut ovat tehneet 306 minuutissa ainoastaan 6 maalia, joista niistäkin kaksi on Marchandin sekä Pastrnakin käsialaa Bergeronin ollessa poissa. Kun tämä ketju toimii, niin Bruins toimii. Tässä huikeaa kemiaa The Ratilta sekä Pastalta:

Winnipeg Jets

Ketju: Mark Scheifele, Patrik Laine, Blake Wheeler

Jetsin puolustus koki suuria menetyksiä offseasonilla, joten heidän on pitänyt luottaa ja panostaa hyökkäykseen pysyäkseen kilpailukykyisenä. Scheifele, Laine sekä Wheeler ovat kantaneet kortensa kekoon tämän asian suhteen. Ilman heitä Jets on onnistunut 5v5 tilanteessa ainoastaan neljän maalin teossa 300 minuutin aikana. Suomalaisellakin höystetty kolmikko on pystynyt samaan ainoastaan 98 minuutin aikana.

OSALLISTU VIIKOTTAISEEN ARVONTAAN!

Pittsburgh Penguins
Ketju: Sidney Crosby, Jake Guentzel, Dominik Simon

Pingviinien poissaololista on pitkä kuin nälkävuosi, mutta tämä esille otettu ketju on pystynyt pitämään joukkueen voittavana kauden alussa. Kaksi ensimmäistä on ehdottomia tähtiä, mutta Simonin tuoma lisä ketjuun on mielenkiintoinen. Tsekkilaituri ei itse loista maalinteossa, mutta joukkue ja etenkin tämä ketju rakastaa häntä, sillä Crosby sekä Guentzel maalaavat selvästi enemmän hänen kanssaan kuin ilman häntä. Tästä kertoo myös 10:n ottelun tehopisteet 1+4.

Crosby pelaa tuttuun tapaan MVP-tasolla 4+10 tehoilla ja Guentzel (6+5) yrittää osoittaa ettei hänen 40 maalin ja 76 tehopisteen viime kausi ollut ainoastaan ohimenevä tähdenlento.

New York Rangers

Ketju: Artemi Panarin ja Mika Zibanejad

Tämän kaksikon kolmantena palasena on pyöritetty Chris Kreideria sekä Pavel Buchnevichia, mutta tärkeimmät palat ovat eittämättä The Breadman sekä Zibanegod. Kauden alussa Panarin maalasi neljä maalia kuudessa ensimmäisessä ottelussa ja osoitti olevansa jatkosopimuksen arvoinen. Myös Zibanejad aloitti kautensa uransa kovimmalla tahdilla, kun 7 ottelun tehot ovat 4+7=11.

Rangersilta puuttuu syvyys heidän ympäriltään ja 5v5 peli on tukkoista, kun tämä duo on poissa kentältä.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia