NHL-kenttien kovimmat - Lähes 2 000 blokattua laukausta!

Maalivahteja pidetään usein urheilumaailman kummajaisina ja erityisen usein tämä väite tuodaan esiin jääkiekkomaalivahtien parissa. Kuka hullut nyt haluaisi mennä seisomaan maaliin suulle ja ottamaan vastaan kymmeniä satoja kilometriä tunnissa kohti tulevia laukauksia?

Entinen NHL-maalivahti, venäläinen Ilya Bryzgalov, antoi kuitenkin eräällä lausunnollaan hieman miettimisen aihetta. Bryzgalov kysyi toimittajalta ”Heillä ei ole maalivahdin varusteita mutta silti he blokkaavat laukauksia, joten kumpi on hullumpi, minä vai kiekon blokkaava puolustaja?”

Kuka ensimmäisenä 2 000 blokatun vedon kerhoon?

Jääkiekon NHL:ssä on tilastoitu kenttäpelaajien blokkaamia laukauksia kaudesta 2005/06 alkaen. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin nii 1000 blokatun laukauksen rajapyykki on ylitetty jo reippaasti. Tilastoista löytyy tällä hetkellä viisi pelaajaa, jotka ovat ottaneet vastaan jo yli 1 800 estettyä laukausta ja näistä pelaajista neljä on edelleen aktiivipelaajia. Kuka näistä ”hulluista” rikkoo ensimmäisenä 2 000 blokatun laukauksen rajan?

Duncan Keith – 1 805

Duncan Keith on blokannut tähän mennessä urallaan 1 805 laukausta pelaamassaan 1 130 runkosarjapelissä. Keith on pelannut 1 800 kerhon pelaajista eniten, joten tilastot sen kuin muuttuvat jäätävimmiksi.

Kris Russel – 1 901

Kris Russell on edustanut NHL-urallaan viittä eri seuraa. Missä ikinä hän onkaan pelannut, niin seurajohto on tiennyt saavansa kokoonpanon mieheen, joka on valmis uhraamaan itsensä joukkueen menestyksen eteen. Mies on pelannut 846 ottelua ja blokannut näissä yhteensä 1 901 laukausta. Se tarkoittaa paljon mustelmia.

Ron Haisey – 1 933

Ron Haisey on pelannut urallaan jo 1 100 NHL-ottelua. Mies on viihtynyt NHL-jäillä 17 kautta. Tästä ajasta hän on ollut huomattavan pitkän ajan kentällä pitkällään kiekkojen edessä sillä vastustajan maalia kohti lähteneet laukaukset ovat pysähtyneet 1 933 Haiseyn varusteisiin.

Dan Girardi – 1 954

Dan Girardi on tämän listauksen jo ainoa uransa lopettanut pelaaja. Mies pelasi viimeisen NHL-kautensa Tampa Bayssa kaudella 2018/19. Girardi pelasi urallaan 927 NHL-ottelua blokaten 1 954 laukausta. Luvusta tekee entistä hurjemman sen suhteuttaminen Ron Haiseyn reilusti isompaan ottelumäärään.

Brent Seabrook – 1 998

Brent Seabrook saa luvan olla tämän uskomattoman hienon listauksen viimeinen nimi. Chicago Blackhawks peluri blokkasi tällä kaudella ennen koronatauokoa 61 laukausta 32 ottelussa nostaen uratilastot lukemiin 1 998. Seabrook on siis kahden mustelman päässä 2 000 blokatusta laukauksesta. Seabrook on juuri nyt merkattu loukkaantuneiden kirjoihin ja on vielä epäselvää että pelaako konkari Chicago Blackhawksin ja Edmonton Oilersin välisessä karsintasarjassa. Jos pelaa niin 2 000 blokin haamurajan rikkoutuminen on tosi asia!

Ja näin kipeää se blokki voi pahimmillaan tehdä

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia