Predatorsin maalivahtivaraus heitti näyttävät jäynät KHL:ssä

NHL:n 2020 varaustilaisuuden 11. pelaajana Predatorsiin varattu maalivahti Yaroslav Askarov väläytti KHL:ssä kiekonkäsittelytaitojaan näyttävällä tavalla!

18-vuotias venäläinen maalivahti Yaroslav Askarov varattiin NHL:n 2020 varaustilaisuudessa 11. pelaajana Nashville Predatorsiin. Omskissa syntynyt nuorukainen edustaa KHL-joukkue SKA Pietaria ja onkin antanut maalinsuulla hyviä näyttöjä. Viime kauden tilastot olivat 18 ottelun jälkeen 12 voittoa ja kolme tappiota, päästettyjen maalien keskiarvo 2,45, torjuntaprosentti 92,0 sekä yksi nollapeli. Tämän kauden tilastot seitsemän ottelun jälkeen ovat 4 voittoa, 3 tappiota, päästettyjen maalien keskiarvo 0,93 ja torjuntaprosentti 95.6.

NHL:n kykyjenetsijät ovat arvostelleet Askarovin vahvuuksiksi nopeuden, tilanteiden hallinnan sekä henkisen kantin. Kykyjenetsijät ovat kehuneet hänen olevan teknisesti varma maalivahti, joka omaa hyvät kiekolliset vaistot. Erittäin lupaavaksi pelaajaksi sanottu maalivahti lukee peliä hyvin sekä kommunikoi kenttäpelaajien kanssa sujuvasti. Kaiken tämän lisäksi  venäläisvahdilta onnistuu myös näyttävät kikkailut!

Puolustajien tanssittelu ei välttämättä ole kovin korkealla kykyjenetsijöiden listoilla, mutta onhan tuollainen näyttävää ja huomiota herättävää!

Kiekonkäsittelytaito on maalivahdille todella tärkeä taito ja surullisia esimerkkejä taidon puuttumisesta löytyy esimerkiksi Dominic Hasekin ja Curtis Josephin muodossa. He joutuivat aikoinaan helposti vaarallisen näköisiin tilanteisiin jos he yrittivät kiekon kanssa kikkailla vähänkään ylimääräistä.

Myös taitavia kiekonkäsittejöitä löytyy, kuten Mike Smith, Martin Brodeur, Marty Turco, ja Ron Hextall jotka toimivat parhaimmillaan joukkueensa ylimääräisenä puolustajana ja he olivat usein tärkeässä osassa pelin kiekollisessa avaamisessa.

Pekka Rinteeseen verrattu venäläisnuorukainen valittiin syyskuussa KHL-viikon parhaimman torjunnan tehneeksi vahdiksi:

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia