Roimasti kokemusta Chicagoon - Kolme uutta sopimusta

Chicago Blackhawksin GM Stan Bowman lähti vapaiden pelaajien markkinoille hakemaan kokeneita pelaajia, joissa hän ja seurajohto näytti onnistuvan. He nimittäin saivat uusilla sopimuksilla 1841:n NHL-ottelun kokemuksen puolelleen. Tähän huimaan kokemuskattaukseen kuuluu yksi lähes tuhannen NHL-ottelun hyökkääjä, reilusti yli 500 NHL-ottelua pelannut maalivahti, sekä niin ikään 207 NHL-ottelua pelannut puolustaja.

Vastoin odotuksia 38-vuotias Chris Kunitz ei olekaan valmis lopettamaan jo nyt kunnioitettavassa mitassa olevaa NHL-uraansa. 966 NHL-ottelua pelannut nelinkertainen Stanley Cup mestari tulee ylittämään tuhannen NHL-ottelun rajapyykin Chicago Blackhawks nutussa. Kunitzin ja Chicagon välinen sopimus on yksi vuotinen miljoonan dollarin kausiansiolla.

Kunitz on ollut kolme viimeisintä vuotta vähintään NHL:n konferenssi finaaleissa joukkueensa kanssa. Jatkuuko putki myös Chicagon riveissä?

Chicagon suureen sopimus räväytykseen kuuluu myös toinen kokenut pelaaja, jonka kanssa solmittiin yksivuotinen sopimus. 34-vuotias maalivahti  Cam Ward tuo tolppien väliin 668 NHL-ottelun kokemuksen, josta jokainen ottelu on Carolina Hurricanesin maalinsuulta. Ward on edustanut hurrikaaneja kaudesta 2005 aina tähän päivään asti. Sopimus tuo kanadalaisvahdille kolmen miljoonan dollarin vuositulon.

 

Puolustaja Brandon Manning on edustanut Philadelphia Flyersia seitsemän kauden ajan, mutta nyt hän pukee sopimuksen mukaan seuraavat kaksi vuotta ylleen intiaanipaidan United Centerin uumenissa. Kyseinen kolmas Chicagon hankkima kanadalainen ehti pelata kuuden kauden aikana 207 ottelua ennenkuin hänestä tuli vapaa agentti tänä kesänä.

Näiden kolmen sopimuksen jälkeen Chicagon palkkakatossa on ainoastaan 3 miljoonaa dollaria tilaa käytettäväksi offseasonilla. Tilanne voi kuitenkin muuttua jos tekevät kauppoja Marian Hossaan tai Artem Anisimoviin liittyen.