NHL-historiaa: Kuluvalla kaudella eniten yli 11 ottelun pisteputkia 25 vuoteen

Kuluvalla NHL-kaudella olemme nähneet normaalia pidempiä maalikoosteita ja pelaajien pistepussit ovat kasvaneet ropisten. Samalla kirjoitetaan historiaa.

Jos sinusta tuntuu, että NHL:ssä on menossa runsasmaalinen kausi, niin se ei ole vain tunne. Nimittäin se on fakta, sillä NHL:ssä on tehty kuluvalla kaudella maaleja reilusti keskiarvoa kovemmalla tahdilla. Joukkueiden maalikeskiarvo on 3.04, joka on korkein sitten kauden 2005-06. NHL:n katsojaviihtyvyydestä ja maalinteon vähyydestä ollaan puhuttu silloin tällöin, mutta ainakin tällä hetkellä ongelma loistaa poissaolollaan.

Maalit eivät synny ilman maalintekijöitä, jotka tarvitsevat syöttäjiä, jotka poikivat tietenkin syöttöpisteitä.. Ja niin eteenpäin.. Runsasmaalisuus näkyy tietenkin pelaajien pistesarakkeessa ja kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa 25 vuoteen peräti 16 pelaajaa on kirjannut itselleen yli 11 pisteen pisteputken. Ja homma jatkuu!

https://www.instagram.com/p/BunXjNRhKB9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Tottakai listalla on myös suomalaisedustusta Sebastian Ahon ja Mikko Rantasen muodossa. He ovat kovassa seurassa Patrick Kanen, Mike Hoffmanin, Alex Ovechkinin, Dylan Larkinin, David Perronin, Nikita Kucherovin, Vladimir Tarasenkon, Cam Atkinsonin, Evgeni Dadonovin, Johnny Gaudreaun, Blake Wheelerin, Sam Reinhartin ja Leon Draisaitlin kanssa.

Huomioitava fakta on myös se, että ruotsalaistähti Erik Karlsson on kirjannut itselleen 14 perättäisessä ottelussa pisteen, mutta NHL laskee tämän erillisiksi kahdeksan ja kuuden ottelun putkiksi, sillä hän kärsi välissä kahden ottelun pelikiellon vaarallisen taklauksen seurauksena.

Jos sinusta on siis tuntunut, että legendaarinen teksti-TV #235 ja maalikoosteet ovat olleet normaalia pidempiä ja sisältäneet paljon näyttäviä maaleja, niin sille on syynsä. Jos pidät runsasmaalisista peleistä, niin kuluva kausi on ollut sinulle mieleinen. Ja mikä lohduttavinta: tämä ilotulitus ei ole loppumassa!

https://www.instagram.com/p/Bupv8y9h2N-/

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia