NHL-seurat odottavat paljon Tolvaselta ja Välimäeltä

Lokakuussa alkava NHL-kausi on suomalaisittain jälleen mielenkiintoista seurattavaa.
icehockey - jääkiekko

Monta nuorta kotimaista pelaaja on jälleen ihastuttanut NHL:n kykyjenetsijöitä sekä valmentajia ja nyt näillä pelaajilla on mahdollisuus nousta NHL:n pelaaviin kokoonpanoihin. Erityisesti Nashville Predatorsin Eeli Tolvaselta odotetaan alkavalla kaudella paljon. Niin ikään Calgary Flamesissa odotetaan suomalaispuolustaja Juuso Välimäen näyttöjä. Kanadalaisseuran johdon mukaan Välimäki on jo NHL-raamit täyttävä pelaaja.

Eeli Tolvanen on kotimaiselle kiekkoyleisölle jo tuttu kasvo kun 19 – vuotias nuorukainen on viimeisen vuoden aikana ihastuttanut otteillaan niin KHL:ssä, olympialaisissa kuin MM-kisoissakin. Seuraava steppi on luonnollisesti NHL-paikan vakiinnuttaminen. Nuorukainen kävi jo keväällä hieman haistelemassa Pohjois-Amerikan tuulia mikä antoi Tolvaselle tärkeää näkemystä mitä hän tarvitsee pärjätäkseen maailman suurimmassa ja kirkkaimmassa kiekkoliigassa. Tolvasen omien sanojen mukaan hänen täytyy saada lisää nopeutta ja fyysisyyttä peliinsä. ”Peli on paljon nopeampaa ja fyysisempää kuin KHL:ssä. Aina pitää olla valmiina, kun pääsee kiekolle. Virheestä saa maksaa heti”, Tolvanen tuumi NHL:com:n haastattelussa. Isoon kaukaloon tottuneella nuorukaisella oli myös omat haasteensa NHL-kaukalon kanssa, mutta Tolvanen uskoo, että hän tottuu siihen nopeasti harjoitusleirillä. Predatorsin apulais-GM Jeff Kealty sanoi, että seuralla on kovat odotukset jo pelkästään viime kauden perusteella. Nähtäväksi jää miten Tolvanen onnistuu!

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Juuso Välimäki ei sen sijaan ole suuren yleisön silmissä vielä niin tunnettu pelaaja kuin Eeli Tolvanen. Calgary Flamesin varaus on kuitenkin säihkynyt jo Pohjois-Amerikan WHL-junioriliigassa ja nyt suomalaispuolustajalta odotetaan seuraavan askeleen ottamista joko AHL:n tai jopa NHL:n puolella. Välimäki on pelannut WHL:ssä yhteensä 159 ottelua joissa on syntynyt puolustajalla kunnioitettavat tehot 40 + 98 = 138. Nyt Välimäki lupaa tehdä kaiken voitavansa, jotta paikka ylhäällä aukeaa. Calgary Flamesin apululais-GM Craig Conroy kehuukin vuolaasti draftissa numerolla 16. varattua Välimäkeä: ” -Hänen pelitapansa kertoo sen. Hän on liikkuva, hän lähtee mukaan hyökkäyksiin, hänellä on erinomaiset hyökkäyspään vaistot, hän puolustaa hyvin, häntä on vaikea voittaa kaksinkamppailuissa, hänen mailankäsittelytaitonsa on hyvä. Listaa hänen hyvistä ominaisuuksistaan voisi jatkaa loputtomiin.”. Toivottavasti 19 – vuotias Välimäki murtaa paikkansa liekkimiesten kokoonpanoon huolimatta kovasta kilpailutilanteesta Rasmus Anderssonin ja Oliver Kylingtonin kanssa.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia