NHL:n siirtoraja lähenee - Miten käy suomalaisten?

NHL:n siirtotakaraja lähestyy ja kuten aina, niin tänäkin vuonna seurattavaa ja jännitettävää riittää. Suuret nimet kuten Kreider, Zucker, Toffoli, Galchenyuk ja Kovalchuk sekä monet muut ovat mahdollisia liikkujia, mutta miten käy suomalaisten?

Yksi NHL-kauden odotettuimmista välietapeista lähenee, kun tänä vuonna siirtotakaraja umpeutuu 24. helmikuuta. Ilmassa on totuttuun tapaan paljon kysymyksiä, kuten ketä myy? Ketä ostaa? Miten voimasuhteet muuttuvat? Ja montako kauppaa nähdään ennen viimeistä kaupankäyntipäivää?

Viime kauden helmikuussa tehtiin 45 kauppaa joista peräti 22 vasta siirtorajan viimeisenä päivänä. Viime kaudella suurimmat keskustelut käytiin Matt Duchenen sekä Mark Stonen ympärillä, kun tämän kauden suurimmat vonkaleet ovat viimeistä sopimuskauttaan pelaava Chris Kreider, tosissaan kannua jahtaava Ilya Kovalchuk, sekä Los Angeles Kingsin laituri Tyler Toffoli.

Sami Vatanen Torontoon vai Floridaan?

Tämä 28-vuotias Jypin kylästä kotoisin oleva puolustaja liikkuu suomalaisista todennäköisimmin. Hän johtaa New Jersey Devilsin puolustajien pistepörssiä ja tämän myötä hänellä on myös suurin kauppa-arvo Devilsin pyöritellessä killinkejä. Tämän kauden siirtoympyröissä on hiljaista puolustajien osalta, joka nostaa Vatasen arvoa entisestään. Muun muassa puolustuspäähän vahvistusta kaipaavien Toronto Maple Leafsin sekä Florida Panthersin tiedetään olevan kiinnostuneita Vatasen avuista.

Kasperi Kapanen antaa tilaa Vataselle?

Torontolla on tällä hetkellä  NHL:n toiseksi kuumin hyökkäysosasto 197:llä maalilla, mutta puolustuspää kaipaisi kipeästi vahvistusta, sillä he ovat päästäneet kolmanneksi eniten maaleja koko sarjasta. Edellä mainittu rightin pakki Vatanen saattaisi olla Torontolle osuva valinta, mutta se tarkoittaisi luopumista joko Kapasesta tai Andreas Johnsonista. Kumpikaan hyökkääjistä ei ole onnistunut Torontossa odotettuun tapaan, joten he ovat todennäköisimpiä kauppanappuloita siirtorajan lähestyessä. SportsNetin Rory Boylenin mukaan GM Dubasin on aika kaupata Kapanen nyt. Toimittaja Franciksen mukaan Kapanen sopisi Calgary Flamesin muottiin:

Mikael Granlundin perhe kasvaa

Viime kauden siirtorajalla Nashvilleen kaupattu Granlund on saanut nauttia uuden päävalmentaja John Hynesin alaisuudessa luottamusta, mutta suomalaisen sopimus on loppumassa ja Nashvillen palkkakatossa ei ole tilaa sopimuksen jatkolle. Granlundien perheeseen syntyy loppuvuodesta toinen lapsi, joten hän hakee varmasti pitkää sopimusta joka saisi heidät asettumaan aloilleen. Nashville ei pysty tätä tarjoamaan, joten viikot ennen takarajaa ovat mielenkiintoista seurattavaa. Tällä hetkellä Granlundin otteet auttavat joukkuetta kohti pudotuspelejä, mutta samalla nostavat hänen omaa vaihtoarvoa ja sehän oululaiselle kelpaa.

Rasmus Ristolainen ja epätoivoinen Buffalo

Buffalo Sabres jäänee jo yhdeksättä kertaa perättäin pudotuspelejen ulkopuolelle ja jälleen päästään tuttuun aiheeseen. Nimittäin siihen, että joko Ristolainen pääsee pois seurasta? Viime kaudella kaupat olivat lähellä Tampa Bay Lightningin kanssa, mutta niin vain suomalainen joutui jatkamaan Buffalon paidassa. Ristolaiselle tulee täyteen 500 runkosarjaottelua eikä hän ole pelannut vielä yhtäkään pudotuspeliottelua, joten nyt olisi korkea aika päästä pois tästä oravanpyörästä. Kuuden vuoden sopimuksesta on jäljellä vielä kaksi kautta, mutta kysyntää fyysiselle puolustajalle varmasti riittää.

Jesse Puljujärvi ei halua pelata Edmontonissa

Oulun Kärppiin kesken kauden siirtynyt Puljujärvi on kieltäytynyt pelaamaan varausseurassaan, mutta hänen pelaajaoikeudet kuuluvat tietenkin silti Oilersille. NHL:ään paluun määräaika on ylittynyt, joten yksikään joukkue ei saa häntä riveihinsä vielä tällä kaudella, mutta vuoden 2016 neljäs varaus saattaa silti olla tärkeä pelinappula Edmontonille joka taistelee yhä pudotuspelipaikasta.

Entiset ketjukaverit Haula ja Koivu myös vapaina

Tällä hetkellä Hurricanesissa pelaava Erik Haula sekä Wildsin Mikko Koivu ovat myös vapaita agentteja kauden päätteeksi. 37-vuotias kapteeni Koivu jää todennäköisesti pudotuspelien ulkopuolelle joukkueensa kanssa, mutta Haula jatkanee taistoaan loppuun asti. Koivun sopimuksessa on siirron estävä pykälä, mutta halutessaan hän voisi lähteä jahtaamaan kannua johonkin muuhun seuraan loppukaudeksi ja palata ensi kaudeksi takaisin Minnesotaan. Nähtäväksi jää, onko Koivu valmis luopumaan siirron estävästä pykälästä?

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia