Ovechkinin 100. NHL-osuma syntyi tasan 13 vuotta sitten

Washington Capitals on yksi aktiivisimmista seuroista tutkimaan ja twiittailemaan seuran saavutuksia menneiltä ajoilta. Fanit muistelevat tapahtumia fanaattisesti ja päivälleen 13 vuotta sitten syntyi iso osuma, joka on hieman koominen, sillä maali tehtiin juuri Capitalsin kanssa sopimuksen kirjoittaneen maalivahdin selän taakse!

Washington Capitalsilla on tiistaina aihetta juhlaan, sillä päivälleen 13 vuotta sitten syntyi Alexander Ovechkinin 100. NHL-osuma. 12. lokakuuta 2007 Ovechkin rikkoi sadan maalin rajan New York Rangersia vastaan.

Ovie teki historiallisen maalin.. Oho tämä on outoa.. Seuran tuoreen maalivahdin selän taakse?! Nimittäin kiekon sai kerätä selkänsä takaa juuri Capitalsin kanssa sopimuksen allekirjoittanut ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist.

Ovie kurvasi kiekon kanssa ohi numerolla 27 pelaavan puolustaja Paul Maran ja nosti kiekon Lundqvistin hanskapuolelta maalin kattoon. Maali syntyi Ovechkinin 167:nessä ottelussa, joka teki hänestä nopeiten sadan maalin rajan rikkoneen pelaajan sitten vuoden 1995, jolloin Eric Lindros onnistui samaan 152:ssa pelissä.

Mielenkiintoinen fakta on, että Ovechkin on tehnyt eniten maaleja Lundqvistin ja Marc-Andre Fleuryn selän taakse. Molemmat tähtivahdit ovat keränneet Ovien laukoman kiekon selkänsä takaa 24 kertaa, kun kolmanneksi eniten Ovielle on taipunut Kari Lehtonen 22:lla päästetyllä maalilla. 

Lundqvist reagoi itsekin videoon ja kommentoi omalla Twitter-tilillään, että tuo on menneisyyttä, joten siirrytään eteenpäin.

Lundqvist kertoi aikaisemmin Capitalsin julkaisemalla videolla, että yksi syy Capitalsiin tulemiseen on se, että hän ei joudu enää torjumaan Ovechkinin laukauksia. Molemmat pelaajat aloittivat NHL-uransa 2005-06 kaudella ja Ovie maalasi 52 kertaa ja keräsi 106 tehopistettä voittaen Calder Trophyn. Lundqvist sijoittui neljänneksi äänestyksessä.

King Henrik oli soittanut Ovielle siirron varmistuttua ja kertonut, että ei aio harjoitella Ovien kanssa, koska tämän laukaus on liian kova. Tässä upeita todisteita:

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia