Wayne Gretzky uskoo Alexander Ovechkinin rikkovan maaliennätyksen

"Ysiysi" maalasi urallaan käsittämättömät 894 runkosarjamaalia ja yhteensä 50 hattutemppua. Pystyykö Alexander Ovechkin rikkomaan ennätyksen? Wayne Gretzky uskoo venäläistähden pystyvän kirjoittamaan historiaa uudelleen.

Alexander Ovechkinin mukaan rikkomaton ennätys pysyy rikkomattona eli hän ei usko pystyvänsä rikkomaan Wayne Gretzkyn kaikkien aikojen maaliennätystä. Onko Oviella on edellytykset, saumat ja kyvyt rikkomaan 894 runkosarjamaalin ennätys?

Kuten tiedämme, niin The Great One pelasi numerolla #99 ja kuvaavasti hän päätti uransa vuonna 1999, mutta se tuskin on oleellista minkään kannalta. Oleellinen harvoin esille nostettu tosiasia on kuitenkin se, että Gretzky teki 33 vuotta täytettyään vielä 106 maalia ja vaikka Ovie pystyisi samaan, niin se ei riittäisi kaikkien aikojen tilaston kärkeen, sillä the Great Eight on nyt 34 vuotias ja hänellä on tilillään ”vain” 703 osumaa.

Gretzky luottaa Ovieen

Entä jos Ovechkin pelaa yhtä kauan kuin Selänne? Yhtäkkiä ennätyksen rikkominen ei tunnukaan utopistiselta, sillä jos hän pelaa vielä 9 yhdeksän kautta, niin häneltä ei vaadita superkausia, vaan tasainen 21 maalin kausitahti riittäisi ja kun taskussa on varmasti vielä kuluvan kauden kaltaisia yli 40 maalin kausia, niin rikkomaton ennätys ei ehkä olekaan rikkomaton.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia