NHL:n ikonisimmat kypärät

Mukana Teemu Selänteen Jofa

NHL-sivusto BarDown listasi kaikkien aikojen unohtumattomimmat NHL-kypärät. Mukaan pääsi tietenkin yksi suomalaisen kiekkolegendan päätä koristanut kypärämalli The Jofa 366 Visir-ett.

Aloitetaan historiakierros ajasta jolloin Wayne Gretzkyn ja Jari Kurrin päätä suojasi Jofan 235 51-kypärämalli.

– 235 51 ei antanut samanlaista suojaa kuin nykyiset kypärät, mutta se oli todella suuri osa Wayne Gretzkyn imagoa 80- ja 90-luvulla. Joukkuetoveri Jari Kurri piti samaa mallia päässään,  mutta hän halusi käyttää visiiriä. Toisinkuin Gretzky, joka piti naamansa alttiina osumille. 235 51 on yksi unohtumattomammista kypärämalleista historiassa.

Tämän jälkeen oli Teemu Selänteen vuoro tuoda Jofa kaikenkansan nähtäville. Sivuston mukaan The Jofa 366 Visir-ett on joukon klassisin potta.

– The Jofa 366 Visir-ett -kypärämalli, jonka Teemu Selänne toi maailman tietoisuuteen eroaa selvästi muista marketisssa olleista kypäristä. Se ei todellakaan näytä parhaalta mahdolliselta, mutta se näyttää erittäin mukavalta päässä. Teemun kaltainen jätkä saa sen näyttämään hyvältä, mutta varokaa kaljaliigajätkät, ei kannata laittaa valkoista häkkiä valkoiseen kypärään. Näytät aivan varmasti jäätelötötteröltä, BarDown arvioi.

Reebok 5K, The Bauer 5000, Bauer 8500, The Itech 1505, CCM HT2 sekä Nike Quest Helmet -mallit pääsivät myös listalle.

Tunnetuimpia käyttäjiä Reebok 5K:lle ovat Sidney Crosby sekä Chris Pronger. Bauer 8500 malli näyttää istuvan Eric Staalin päähän mainiosti. Kaikki muistavat vuoden 2002 talviolympialaiset, joissa Mario Lemieux dominoi jäätä Nike Quest Helmet päässään. Bauer 5000 on yleisin kypärä NHL-piireissä.