NHL:n

kesän kymmenen mielenkiintoisinta vapatuvaa pelaajaa

NHL:n runkosarja vuosimallia 2017-18 on lähellä loppua, joten on sopiva aika tarkastella tulevan kesän vapaiden agenttien listaa.

Muutamia huomattavia ja tunnettuja pelaajia on jo tehnyt jatkosopimuksia, kuten Boston Bruinsin Zdeno Chara, Pittsburgh Penguinsin Patrick Hornqvist sekä Vegas Golden Knightsin Jonathan Marchessault ovat sopineet seuroilleen ja itselleen tärkeät sopimukset.

10. Rick Nash, Boston Bruins

Nashin kahdeksan vuoden ja 62,4 miljoonan dollarin sopimus alkaa olemaa lopussa. Tässä uran vaiheessa 33-vuotias ei tule saamaan yhtä rahakasta sopimusta, muttaNash kiinnostaa varmasti monia seuroja jotka hakevat lyhytaikaista kokenutta johtajaa ja pisteiden tekijää.

9. Mike Green, Detroit Red Wings

Green pelaa viimeisiä hetkiä kolmen vuoden ja 18 miljoonan dollarin sopimuksesta. Ennen loukkaantumistaan 32-vuotias keräsi 66:ssa ottelussa 33 tehopistettä. Joukkue joka kaipaa siniviivalleen vahvan laukauksen omaavaa oikeakätistä laukaisu-uhkaa saa Greenistä hyvän ylivoima vahvistuksen.

8. Antti Raanta, Arizona Coyotes

28-vuotiaan Raannan päästettyjen maalien keskiarvo 2,27 ja torjuntaprosentti 93% ovat todella hyvät, kun ottaa huomioon, että Raumalainen on missannut loukkaantumisten takia 22 ottelua. Raanta pelaa tällä hetkellä yhden miljoonan dollarin ja yhden vuoden sopimusta. Raannan hinta tulee nousemaan, mutta silti seurat jotka hakevat suhteellisen halpaa ja tasaista maalivahtia tolppiensa väliin, niin Raanta on hyvä vaihtoehto.

7. Thomas Vanek, Columbus Blue Jacket

Vanek osoitti tällä kaudella olevansa tehokas vielä 34:n vuoden iässäkin. 77:ssä ottelussa Vanek tehoili 24 maalia ja 55 tehopistettä. Vanekin siirto tradelinen kynnyksellä auttoi Columbuksen pudotuspeleihin. Vanek etsii sanojensa mukaan lyhyttä sopimusta ikänsä takia.

6. Paul Statsny, Winnipeg Jets

Stasny tehoili St. Louis Bluesissa 63:een otteluun 40 pistettä, mutta silti siirto Winnipegiin sai miehen aivan uuteen liekkiin. 32-vuotias sentteri on kerännyt 11 tehopistettä 15 otteluun. Kokenut sentteri tulee olemaan tärkeä palanen Winnipegille pudotuspeleissä. Hän hakee kolmen tai neljän vuoden sopimusta.

5. Evander Kane, San Jose Sharks

Kane onnistui keräämään uransa neljännen 20:n maalin kauden kun hän siirtyi San Joseen Buffalosta. 26-vuotias laitahyökkääjä on pelannut hailauman kanssa erittäin pirteästi, joka lisää miehen arvoa vapaiden agenttien markkinoilla. Kanen kuuden vuoden ja 31,5 miljoonan dollarin sopimus loppuu tähän kauteen.

4. David Perron, Vegas Golden Knights

29-vuotias laitahyökkääjä on yksi suurimmista syistä siihen, että Vegas saavutti debyyttikaudellaan tyynenmeren divisioonan ykkössijan. Perron johtaa Vegasin sisäistä syöttöpörssiä 50:llä syötöllä ja istuu kolmantena pistepörssissä 66:lla pisteellä. Perron kiinnostaa joukkueita jotka etsivät kokenutta laitahyökkääjää ja yhtä NHL:n parasta syöttökonetta rosteriinsa.

3. James van Riemsdyk, Toronto Maple Leafs

Van Riemsdyk johtaa Toronton sisäistä maalipörssiä 36:lla häkillä. Se on samalla miehen oma yhden kauden ennätys. Huhujen mukaan Toronto on tarjonnut jonkinlaista jatkosopimusta isokokoiselle hyökkääjälle.

2. John Carlson, Washington Capitals

Carlson on epäilemättä vapautuvien pelaajien paras puolustaja. 28-vuotias on tehnyt tällä kaudella henkilökohtaisen ennätyksen maaleissa (15), syötöissä (50), sekä pisteissä (65). Jos Washington ei tarjoa hänelle sopimusta, niin hän tulee hakemaan pitkää ja arvokasta 6-7 vuoden ja noin 7 miljoonan dollarin vuositienestiä muista NHL:n suurseuroista.

1. John Tavares, New York Islanders

Tämä NHL:n supertähtien joukkoon lukeutuva sentteri on kesän vapautuvien agenttien ehdoton kruununjalokivi. Sentteri on taituroinut 79:ssä ottelussa 81 pistettä ja hän johtaa niillä Islandersin sisäistä pistepörssiä. Tavares tulee siirtymään joukkueeseen jossa on tarvetta kovalle ykkössentterille. Sopimus tulee olemaan pitkä ja kausiansio 10 miljoonaa dollarin luokkaa, joten toisiin ketjuihin miestä tuskin ketään on valmis ottamaan. Mielenkiintoista nähdä vaihtuuko seura vai maksaako Islanders tärkeälle palaselleen tarpeeksi.