NHL:n siirtoikkunassa oli sekä voittajia että häviäjiä

Siirtoikkunassa haettiin asetelmia mestaruustaistoon.

NHL logo

NHL:n siirtoikkuna sulkeutui viime yönä. Pitkin siirtoikkunan viimeistä viikkoa nähtiinkin muutamia mielenkiintoisia siirtoja. Mitään todellista pankin räjäyttänyttä siirto ei tällä kertaa nähty, mutta tästä huolimatta joukkueiden voimasuhteet kokivat mielenkiintoisia muutoksia. Käymmekin tänään läpi pari siirtoruletin voittajaa sekä häviäjää.

Häviäjät

Ottawa Senators sekä Erik Karlsson

Sportsnet tiivisti sen hyvin, deadline dayn suurin häviäjä oli Ottawa. Ei toimisto, ei joukkue, ei kaupunki, vaan ihan koko Ottawa. Ensin Senators GM Pierre Dorion myi Dion Phaneufin Kaliforniaan Los Angeles Kingsin paitaan. Myynti sinänsä oli järkevää koska seura halusi irti Phaneufin kalliista ja huonosta sopimuksesta, mutta silti Ottawa maksaa vielä 25% Phaneufin palkasta samalla kun se maksaa myös kokonaisuudessaan vaihdossa tuleen veteraanin Marian Gaborikin palkan. Lopputukoksena siis hieman halvempi, mutta edelleen kallis ja huono sopimus.

 

Tapaus Erik Karlsson on myös jo saavuttanut lähes surkuhupaisan tason. Karlsson on ehdottomasti NHL:n ihan parhaita puolustajia joka heittää tällä hetkellä parhaat pelivuotensa hukkaan Ottawan tasoisessa organisaatiossa. Miehen odotettiin siirtyvän tässä siirtoikkunassa mahdolliseen Stanley Cupista taistelevaan seuraan, mutta toisin kävi. Ainakin The Hockey Newsin tietojen mukaan Ottawan toimiston pyökkipöydällä oli useita tarjouksia koskien Karlssonia, mutta ilmeisesti mikään ei ollut riittävän hyvä. Ehkäpä Dorion on laskenut saavansa ruotsalaisesta paremman vastineen kesällä. Niin tai näin sekä miehen itsensä ja seuran kannalta olisi parempi, jos puolustaja vaihtaisi maisemaa. Seura pääsisi aloittamaan uudelleen rakennuksen ilman tähtipelaajan painetta ja palkkaa, Karlsson itse pääsi ehkä vihdoin taisteleman Stanley Cupista.

Voittajat

Tampa Bay Lightning ja Winnipeg Jets

Siirtoikkunan kaksi isoa onnistujaa olivat mestaruutta haistelevat Tampa Bay Lightning sekä Winnipeg Jets. Tampa Bayn GM Steve Yzerman teki todella kovan kaappauksen, kun mies vahvisti entisestään Tampan puolustuslinjaa New York Rangersista saapuneella Ryan McDonaghilla. Siinä missä Nikita Kucherov ja Steven Stamkos hoitaa keväällä maalinteolla, niin Victor Hedman, Anton Stralman ja McDonagh pitävät yhdessä huippuveskarin Andrei Vasilevskin kanssa huolen omasta päästä. Salamapaidoilla onkin tänä keväänä huippu mahdollisuus mennä päätyyn asti tämän kokeneen pudotuspelipelaajan hypättyä mukaan kelkkaan.

Winnipeg Jets sen sijaan hankki leveyttä ja kokemusta sentteriosastolleen Paul Stastnyn muodossa. St. Louis Bluesista tuleva pelaaja oli Jetsille todellinen täsmähankinta, sillä miehen sopimus on vain loppukauden mittainen. Laatusentteri on pelannut tällä kaudella 63 ottelua ja nakuttanut 40 pinnaa. Stastny tuo yli 800 NHL-ottelun kokemuksella paljon tietoja ja taitoa Jetsin koppiin jossa ei juhlita pudotuspelikokemuksella. Stastnyllä oli tiedettävästi St. Louisin kanssa siirron estävä pykälä, jossa ainoana poikkeuksena oli Jets. Mies siis todella halusi Kanadaan ja uskoo että Winnipegillä on tällä kaudella sauma jopa mestaruuteen asti.