Nordicbet listasi Huuhkajien uudet nimet

EM-jalkapallon siirtäminen vuodella varmasti näkyy Suomenkin kisajoukkueessa. Mukaan noussee jokunen nuori lupaus, ja ehkä joku veteraanikin?

Suomi Huuhkajat

Jalkapallon EM-kisojen siirtyminen vuodella tulee näkymään myös Suomen joukkueen pelaajavalinnoissa. Nuoret pelaajat saavat vuoden lisää kokemusta, ja ovat askeleen pidemmällä kohti maajoukkuetta.

NordicBet on avannut kertoimet pelaajista, jotka lopulta valitaan Suomen joukkueeseen. Mukana on hyvin pienellä kertoimella niin tulevaisuuden lupauksia kuin vanhempia yllätysnimiäkin.

Tässä NordicBetin lista, ja muutamia perusteluja:

Aapo Halme, kerroin valinnalle 1.18

Halme on vasta 21-vuotias, ja jo nyt Englannin Championshipissä pelaavan Barnsleyn puolustuksen vakiokasvoja. Se kyllä antaa suuntaa sille, että Halme on tulevaisuuden Valioliigan pelaaja.

Todellinen babyface Halme on jo Pikkuhuuhkajissa ollut joukkueen johtajia, ja siitä siirto miesten joukkueeseen on vain ajan kysymys.

Nicholas Hämäläinen, kerroin valinnalle 1.40

Hämäläinen pelaa Skotlannin liigaa Kilmarnockissa, ja siellä 23-vuotias laitapakki/keskikenttäpelaaja pelaa täysiä minuutteja. Maajoukkueen päävalmentaja Kanerva olisi ollut mukana jo treenimatseissa Puolaa ja Ranskaa vastaan, jos ottelut olisi pystytty pelaamaan.

Hämäläisen paikka laitapuolustajana on iso plussa valinnalle. Suomella ei oikein koskaan ole ollut liikaa mitat täyttäviä laitapakkeja, ja sama on tilanne nykyisenkin joukkueen kanssa.

Roman Eremenko, kerroin valinnalle 1.40

Taitojen puolesta Eremenko kuuluu aivan ehdottomasti joukkueeseen, mutta henkinen kynnys on korkea. Venäjän liigaa Rostovissa pelaava Eremenko on yksi Venäjän liigan parhaita pelaajia, liigamaalejakin keskikentällä pelaava Eremenko on tehnyt tällä kaudella viisi.

Jos Eremenko jotenkin onnistuu vakuuttamaan itselleen, että hän haluaa palata maajoukkueeseen ja että joukkue hänet ottaa vastaan, niin valinta on hyvin lähellä.

Malick Thiaw, kerroin valinnalle 2.00

Thiaw on tilanteessa, jossa hänen pitää ensin valita, että haluaako edustaa Saksaa vai Suomea. Suomen paidassa toki on paljon helpompi päästä joukkueeseen. 18-vuotias Thiaw pelaa Schalkessa, mutta ei ole vielä paljon Bundesliigan matseissa kentälle päässyt. Jos ensi kaudella alkaisi tulla peliminuutteja, niin kisapaikka Huuhkajissa voisi olla mahdollinen.

Ja sitten vielä muutama yllätyskortti:

Moshtagh Yaghoubi, kerroin valinnalle 9.50

Yaghoubi oli vielä muutama vuosi sitten maajoukkueen ehdotonta eliittiä. Silloin kaikki näytti hyvältä, komea ura ammattilaiskentillä olisi ollut Mosan otettavissa. Sitten tuli kaikennäköistä ongelmaa seurajoukkueessa, ja Mosan tähti lähti lujaa laskuun.

Tällä hetkellä 25-vuotias Mosa edustaa HIFK:ta. Potentiaalia on edelleen vaikka mihin, mutta nyt miehen tarvitsisi pelata loistava Veikkausliiga-kausi, ja ehkä sitten vielä päästä talveksi parempaan seuraan.

Perparim Hetemaj, kerroin valinnalle 14.00

Hetemaj laittoi lopun maajoukkueuralle jo pari vuotta sitten. Maajoukkueen nykyinen pelitapakaan ei oikein Perpalle sovi.

Nykyään 33-vuotias Hetemaj pelaa Italian Serie B:n Beneventossa. Kokemusta Perpalle olisi, mutta eiköhän aika jo ole ajanut ohi. Kerroin 14.00 on sekin liian vähän Hetemajn valinnalle.

Jari Litmanen, kerroin valinnalle 20.00

Litmanen voisi seisoskella keskiympyrän paikkeilla ja jaella millintarkkoja syöttöjä Teemu Pukin jalkaan. No ei vainen, Litmasen nimi listalla on pelkkä kunnianosoitus kaikkien aikojen suomalaispelaajalle. Mutta toisaalta, eihän Kuningas ole koskaan virallisesti ilmoittanut lopettaneensa pelaamista.

Muita nimiä NordicBetin listalta:

Ilmari Niskanen, kerroin 2.75

Marcus Forss, kerroin 3.50

Onni Valakari, kerroin 4.75

Niko Markkula, kerroin 4.75

William Jääskeläinen, kerroin 4.75

Jaakko Oksanen, kerroin 4.75

Daniel O’Shaughnessy, kerroin 4.75

Niklas Moisander, kerroin 7.00

Niki Mäenpää, kerroin 7.00

Walter Viitala, kerroin 7.00

Saku Ylätupa, kerroin 7.00

Nikolai Alho, kerroin 9.50

Lucas Lingman, kerroin 14.00

Juhani Ojala, kerroin 14.00

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia