Olli Määttä ja Artturi Lehkonen NHL:n siirtohuhuissa

Montreal Canadiens kaipaa vasemmalta laukovaa puolustajaa ja nyt heidän huhutaan olevan suomalaispuolustaja Olli Määtän perässä.

Montrealainen DansLesCoulisses jääkiekkosivusto täräytti kovan NHL:ää ja etenkin suomalaisia koskevan huhun ilmoille tiistaina. Heidän mukaansa Montreal Canadiensilla on aukko puolustuksessa ja he tarvitsevat kipeästi vasemmalta laukovaa puolustajaa. Nyt heidän uskotaan olevan Pittsburgh Penguinsissa pelaavan Olli Määtän perässä.

48 ottelua ja 1+1 tehot kuluvalla kaudella tehnyttä Määttää kaavaillaan Shea Weberin vierelle, sillä kokeneen puolustajan rinnalla pelaa tällä hetkellä keltanokka nimeltä Victor Mete.

Huhumylly sai jatkoa, kun NHL-toimittaja Marc-Olivier Beaudoin heitti ilmoille, että vaihtokauppaan saattaa liittyä toinenkin suomalaispelaaja. Montreal Canadiensissa pelaava Artturi Lehkonen on hänen mukaansa yksi mahdollisesta vaihtokohteista.

Beaudoin teki Twitter-seuraajilleen myös äänestyksen aiheesta ja siitä, että kumpi joukkueista saisi suuremman hyödyn vaihtokaupan toteutuessa:

Artturi Lehkonen Olli Määttää vastaan, yksi vastaan yksi. Sinun mielipide?

  • Hienoa!
  • Voi ei!
  • Pittsburgh sanoo ei
  • Montreal sanoo ei

Olli Määtän vielä lyhyehkö NHL-ura on sisältänyt paljon vastoinkäymisiä, sillä sairaudet ovat yrittäneet pysäyttää Jyväskyläläistä, mutta mies ei ole lannistunut. 350 NHL-ottelua pelannut Määttä on selvinnyt kilpirauhassyövästä, sikotaudista, munuaisvauriosta ja aivotärähdyksestä. Kaikesta huolimatta Määtän ansiolistalla komeilee peräti kaksi Stanley Cup mestaruutta. Hän on neljäs kahden Stanley Cupin suomalainen.

Artturi Lehkonen on pelannut Montrealin riveissä 190 ottelua joissa naulannut 37+35=72 tehot. Kuluva kausi on ollut Lehkoselle kahta edellistä hieman vaikeampi ainakin tehojen  suhteen. Nähtäväksi jää suostuuko Montreal luopumaan nuorukaisesta.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia