On jälleen El Clasicon aika

El Clasico on joskus ollut todellakin nimensä veroinen, maaleja on tehty, pelattu tiukkoja matseja tai sitten nöyryytetty vastustajaa suurin numeroin.

Sununtaina pelataan Espanjan futiksen se kaikkein odotetuin ottelu, El Clasico, vastakkain Real Madrid ja Barcelona. Tällä kertaa pelataan Barcelonan Nou Campilla.

Barcelona on nyt La Ligan kärjessä, mutta se joutuu tulemaan muutaman viikon toimeen ilman supertähteään Leo Messiä, jolla on murtuma kädessä.

Real Madrid on kriisijoukkue, ja mikä tahansa voitto saattaa heittää päävalmentaja Julen Lopeteguin syrjään. Real on hävinnyt kolme neljästä viimeisestä liigaottelustaan. Barca on nyt neljän pisteen päässä.

El Clasico on silloin tällöin ollut todella nimensä veroinen klassikko.

Tammikuussa 1995 Real Madrid pieksi Barcan Madridissa 5-0. Vuotta aikaisemmin Barca oli piessyt Realin 5-0, joten kosto oli suloinen. Tanskalainen Michael Laudrup oli ottelussa näkyvä hahmo, hän oli siirtynyt Barcasta Realiin edellisenä vuonna. Chileläinen Ivan Zamorano teki ottelussa hattutempun, tuleva Barca -manageri Luis Enrique teki yhden maalin ja Jose Amavisca yhden. Real voitti seuraavana keväänä La Ligan mestaruuden, Barca oli voittanut edelliset neljä mestaruutta.

 

Maaliskuussa 2007 ottelu päättyi Nou Campilla 3-3. Barcan kaikki maalit teki teini-ikäinen Leo Messi. Tässä ottelussa Messi nousi tähtien joukkoon, ja sillä tiellä hän edelleen on. Ottelun ensimmäisen puolen tunnin aikana Messi ja Realin Ruud van Nistelrooy tekivät kaksi maalia kumpikin vuorotellen. Realin Sergio Ramos teki voittomaalin, kun Barca oli joutunut pelaamaan miesvajaalla Oleguerin lähdettyä suihkun puolelle. Yliajalla Messi sitten tasoitti kolmannen kerran, ja siitä legenda alkoi kasvaa.

Toukokuussa 2008 Real voitti kotonaan 4-1. Real oli jo varmistanut mestaruutensa, joukkue tuli kentälle kunniavartion kanssa. Ottelussa Barcelonaa nöyryytettiin lisää. Raul, Arjen Robben, Gonzalo Higuain ja Ruud van Nistelrooy tekivät maalin mieheen. Barcan Thierry Henry teki lohdutusosuman. Xavi sai lopussa punaisen kortin. Ottelu oli Barcan managerin Frank Rijkaardin viimeisiä, seuraavana Barcan manageriksi tuli Pep Guardiola.

Marraskuussa 2010 Barca nöyryytti Real Madridia kotonaan 5-0. Se oli Barcan viides perättäinen El Clasicon voitto Guardiolan manageroimana. Samalla peli oli Jose Mourinhon valmennusuran suurin tappio.

Näiden aikojen Barcelonaa sanottiin ”kaikkien aikojen parhaaksi joukkueeksi”. Tällaisen kunnian antoi jopa Manchester Unitedin tiukka manageri Sir Alex Ferguson. David Villa teki ottelussa kaksi maalia, ja yhden kerran osuivat Pedro, Xavi ja Jeffren.

Huhtikuussa 2017 Barcelona voitti Real Madridin kentällä 3-2. Real oli kuitenkin tuolla kaudella muuten niskan päällä. Se voitti sekä La Ligan että Mestareiden liigan. Kauden jälkimmäisessä El Clasicossa Messi oli jälleen ykkösmies. Messi tasoitti Casemiron avausmaalin jälkeen. Seuraavana osui Barcan Rakitic, ja sen tasoitti Realin James. Messi laukoi voittomaalin yliajalla, samalla osuma oli Messin 500. Barcelonan paidassa.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia